hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den Almanya'ya "bozkurt" tepkisi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapmasının ardından başlayan tartışma devam ediyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Almanya'da bozkurt işaretinin yasaklanması tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı. "Türk düşmanlığının Avrupa Birliği ülkelerine sıçraması büyük bir tehlikedir" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da bozkurt işaretinin yasaklanması tartışmalarına ilişkin MHP'den açıklama geldi. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bozkurt üzerinden Türk ve yabancı düşmanlığı yapıldığını söyledi.

    "Tartışmalara vesile kılınan bozkurt; Türkler nezdinde cesaretin, bağımsızlık ve özgürlüğün sembolüdür. Milli değerlerimizin bir parçası olan bozkurt motifinin kullanılması nasıl yasaklanabilir? Bozkurt işaretinin yasaklanması Almanya'nın entegrasyon çabalarını sekteye uğratacak, sosyal barış ve dayanışmayı, bir arada yaşama kültürünü zedeleyecek; ayrımcı, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir adım olacaktır. Asıl ırkçı olanlar bozkurt işaretini kullananlar değil, yasaklanmasını savunanlardır. Bozkurt üzerinden, Türk ve yabancı düşmanlığı yapılmaktadır."

    MHPden Almanyaya bozkurt tepkisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın, milli futbolcu Merih Demiral'ı hedef alan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'a da tepkiliydi. "Masum gol sevincine tepkisi, aşırı sağcılarınkinden de Nazilerinkinden de beter bir tutumdur." dedi.

    Yalçın, "Türkiye'nin mevcut konumuyla dünyada bir yıldız gibi parlaması, batılı ülkeleri rahatsız etmektedir" dedi. Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerinde yükselen aşırı sağ ve ırkçılığın, futbol sahalarına yansıtılması ise ayrı bir endişe vesilesi olmuştur." ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow