hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya ile bozkurt selamı gerilimi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye milli futbol takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Almanya'nın ev sahipliğindeki Euro 2024 maçında 'bozkurt' işareti yapması sonrası çıkan kriz sürüyor. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırmasının ardından aynı adım bu kez Berlin'den geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye A milli takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'nda "bozkurt" işareti yapmasının ardından Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen'i bakanlığa çağırdı.

    Almanya ile bozkurt selamı gerilimi

    Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Euro 2024'ün ev sahibi olarak, sporun birleştirici olmasını diliyoruz. Türk Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı" ifadeleri kullanıldı.

    Türk milli futbolcu Demiral'ın galibiyet sevinci esnasında "bozkurt selamı"nı uygunsuz davranış" olarak nitelendirilmiş, Avrupa futbolunun yönetici ve denetleyici kurumu Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.

    Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın "Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok" çıkışının ve UEFA'ya yaptırım çağrısında bulunmasının ardından turnuvanın ev sahibi Almanya ile Türkiye arasında gerilim arttı.

    Çarşamba günü Berlin'in Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya ile bozkurt selamı gerilimi

    Bu açıklamaya, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan da "Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın Eylül 2023'te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve 'bozkurt' işareti Almanya'da yasaklı bir simge değilken, sayın Demiral'a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir" yanıtı gelmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow