hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Devlet Bahçeli millet iradesini koruyun talimatı verdi

    KAYNAKCnnturk.com

    Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay 15 Temmuz gecesi TBMM’de yaşananları anlatırken, ‘Devlet Bahçeli millet iradesini koruyun talimatı verdi.’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın CNN TÜRK'teki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

    Uzun yıllar boyunca gizli bir şekilde örgütlenmiş ancak kamuoyuna hizmet hareketi- cemaat görünümü altında emperyalizmin uşaklığını yapmış Türkiye üzerine emelleri olan ülkelerin uşaklığını yapmış, Türkiye’yi topyekûn ele geçirme davranışlarının en son halkalarından birisidir 15 Temmuz hain darbe girişimi.

    Başta hedef Türk devletinin tüm kurumlarını yıllardır yaptıkları çalışmaları bir darbe ile sonuçlandırma faaliyetidir.
    O gün Cuma günü olduğu için Meclis kapalıydı. Geç vakit on ikiye doğru, o zamanki Meclis başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında 100’e yakın vekilin katılımı ile bir olağanüstü oturum gerçekleşti.

    Darbe girişimini haber alır almaz 22:00 civarı ben hemen genel merkezimize gittim. Genel başkanımız ile görüştüm. O saatlerde genel başkanımızın bu darbeye karşı olduğumuzu, devletin ve hükümetin yanında olduğumuzu ifade eden ilk açıklaması kamuoyuna düşmüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Devlet Bahçeli millet iradesini koruyun talimatı verdi

    Genel başkanımızla görüşmemizde derhal Meclis’e gitmemizi, TBMM’ye sahip çıkmamızı ve bu darbe girişimine karşı ne gerekiyorsa her türlü duruşu göstermemiz gerektiğini talimat ettiler. Ankara’da bulunan vekillerin Meclis’e gitmesini ilettik. 10 milletvekilimiz ile Meclis’teki, oturumlarda yer aldık, ortak bildiriyi hazırladık.

    Bahçeye düşen bombayı çok şiddetli sarsıntı olarak hissettik. Hemen akabinde Meclis genel kuruluna yakın bir mesafede 2 bomba daha düştü. O esnada tek yürek olmuştu TBMM. Bombalar düştükten sonra da bu atmosfer daha da yükseldi. Hiç kimsede tereddüt olmadan birlik ruhu içinde darbeye direnç göstermek ve TBMM’yi ele geçirmelerini engel olmayı ve milli iradeyi dünyayı duyurduk.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow