Meteoroloji Danışmanı Şen değerlendirdi: Yurt genelinde havalar ısınacak mı?
İstanbul ve yurt genelinde mayıs ayı boyunca yağmurlu hava hakim oldu. Yağışlı hava devam edecek mi? Sıcak hava kendini ne zaman hissettirecek? Ayrıntıları CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen aktardı.
Mayıs ay'nın son günlerinde meteoroloji tahminleri güncelledi. Sarı kodlu sağanak yağmur uyarısı verdi. Havalar bir türlü ısınmadı, yaz ayları kendini hissettirmedi. Anadolu'nun iç kesimlerinde, sel ihtimali Mayıs’ın son haftasında da devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi için ise durum farklı olmuyor.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;
YURT GENELİNDE HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?
“Ankara, Yozgat, Kırşehir, Konya, Tokat ve Kastamonu civarlarında yağış kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görülüyor. Bu yağışla birlikte dolu yağışı da ihtimali var. Yıldırım düşmesi ve taşkın ve sel olaylarına da dikkat etmesi gerekecek. İstanbul’da yağış yağmur geçişleri olabilir. Kuzey rüzgarlar nemi arttırdı ve sıcaklığı da bir iki derece düşürecek. Çarşamba gününden itibaren bütün Türkiye’de sıcaklıklar artmaya başlıyor. Hatta hissedilir derecede artacak gibi gözüküyor. Yani cumartesi-pazar Marmara ve Ege’de yaz değerlerine ulaşacak. İstanbul’da 29 derecelere kadar çıkma ihtimali var”
EGE VE AKDENİZ BÖLGESİ'NDE ALIŞTIĞIMIZ YAZ HAVASI KENDİNİ GÖSTERECEK Mİ?
“Hava İzmir’de ve Antalya’da 30 dereceyi geçecek. Batı bölgelerimizde sanki bir yaz havasını yaşayacağımız gibi gözüküyor”
YURT GENELİNDE NASIL BİR HAZİRAN AYI YAŞANACAK?
“Haziran ayından itibaren bu sene yaz aylarında sıcaklık dalgalarını bekliyoruz”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
OGM KURA ÇEKİMİ TARİHİ 2025: Orman Genel Müdürlüğü kura çekimi ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi yaralayan sanıktan 'Yapay zekayla aklımı okuyorlardı' savunması
Ümraniye'de inşaat iskelesi çöktü: 2 işçi ağır yaralandı
Adana'da sağanak hazırlıksız yakaladı; serviste mahsur kalan öğrencileri itfaiye kurtardı
Ev arkadaşını öldüren sanığa, indirimle 18 yıl hapis