hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis’in gündeminde bu hafta neler olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi, temmuz sonuna kadar çalışmalarına devam edecek. Bu süreçte pek çok düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu hafta da Meclis gündemi yoğun bakalım hangi yasalar görüşülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti grubunun önerisiyle Meclis, 1 Temmuz'da tatile girmeyip 31 Temmuz'a kadar mesaisine devam edecek. Gündemindeyse milyonları ilgilendiren birçok yasa olacak.

    Genel Kurul, salı günü ulaştırma alanında düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Teklife göre, demirleme ücret tarifesi, geminin büyüklük oranı başına 2 lirayı geçmemek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek.

    Meclis’in gündeminde bu hafta neler olacak

    Denizlerde kılavuzluk ve römorkörcülük hizmeti verenler, belirlenen yükümlülüklere aykırı hareket etmeleri halinde 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezasına çarptırılacak. Yolcular, havalimanlarında teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyecek.

    Teklif ile ruhsatsız insansız hava aracı uçuranlar 60 bin lira, izinsiz paraşütle atlama yapanlar da 500 bin lira cezayla karşı karşıya kalacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis’in gündeminde bu hafta neler olacak

    Milli Eğitim Komisyonu’nda, Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifinin görüşmelerine başlanacak. Teklifle öğretmene yönelik şiddetin cezası arttırılacak. Milli Eğitim Akademisi kurulacak.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığın çalışmaları hakkında Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nu bilgilendirecek.

    Meclis’in gündeminde bu hafta neler olacak

    Salı ve çarşamba günleri Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow