hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis ne zaman tatile girecek? 2024 Meclis tatil tarihi!

    Meclis ne zaman tatile girecek 2024 Meclis tatil tarihi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz döneminde Meclis tatile girecek. 2024 Meclis tatil tarihi, Türkiye gündemini yakından takip eden birçok kişi tarafından araştırılıyor. Anayasa’nın 93’üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 5’inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü Meclis'in tatile girmesi gerekiyor. Ancak gündemdeki konu başlıklarının TBMM'de görüşmeleri uzarsa, tatil ileri bir tarihe ertelenebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman tatile gireceği gündemde yer alıyor. Memur maaş zammı, kira artışına yüzde 25 zam sınırı ve 9. Yargı Paketi gibi konuları yakından takip eden vatandaşlar, Meclis'in tatil tarihini sorgulamaya başladı. 1 Temmuz'da tatile girmesi planlanan TBMM'nin, çalışmalarına devam etmesi kararı verildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

    MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

    Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; "Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü tatile girmesi gereken Türkiye Büyük Millet Meclisinin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 25.06.2024 tarihli 95'inci Birleşiminde karar verilmiştir."

    Meclis ne zaman tatile girecek 2024 Meclis tatil tarihi

    MECLİS GÜNDEMİNDE NELER VAR?

    9. Yargı Paketinin Meclis gündeminde olacağı Bakan Tunç ve Başkan Erdoğan tarafından açıklanmıştı. Öte yandan temmuz ayında belirlenecek emekli ve memur zammı ile ortaya çıkacak en düşük rakam üzerinden bir Meclis gündemi oluşması bekleniyor. Torba yasa, kira zam sınırı ve diğer çalışmalar da bu noktada takip ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow