hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'tan 'Suriye ile normalleşme' mesajı

    Meclis Başkanı Numan Kurtulmuştan Suriye ile normalleşme mesajı
    expand

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya'daki resmi temasları sonrası yurda dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş gazetecilerin Suriye ile normalleşme süreçlerine ilişkin sorularına yanıt olarak; 'Türkiye ile Suriye arasındaki sorunların süratle çözülmesi ve normalleşmenin ötesinde çok yakın diyalogların ortaya konulması lazım.' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye ile Suriye arasındaki sorunların süratle çözülmesi ve normalleşmenin ötesinde çok yakın diyalogların ortaya konulması lazım. 

    Türkiye, Suriye'deki iç savaşın çıktığı ilk andan itibaren, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunan bir ülkedir. Çünkü Suriye'nin dağılması, parçalanması Orta Doğu'nun istikrarsızlığını arttıracak bir faktördür.

    Dolayısıyla asıl olan, Suriye'de istikrar ve toprak bütünlüğünü sağlayacak adımların atılmasıdır. Bunun için Suriye'nin açık bir şekilde Türkiye'ye ihtiyacı vardır.

    Biz hiçbir ülkenin toprağında kalıcı olmak istemeyiz. Hiçbir zaman böyle bir emperyal düşüncemiz olmadı. Ama aksini iddia edenler önce şu soruya bir cevap versinler; PYD'yi, YPG'yi, PKK'yı kimler, niçin destekliyor, istikrarsızlık merkezi olarak bunları bölgenin ortasında kimler kolluyor? Bu örgütlere kimler lojistik, silah, istihbarat desteği veriyor? Suriye'yle ilgili problemin ne olduğunu, bu soruya cevap verdiklerinde ancak anlayabilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow