Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosuna vatmansız tren

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu için vatmansız çalışabilen tren setleri alınacak.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 22 istasyonlu, 25 kilometre uzunluğunda olacak Mahmutbey-Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'na 300 vagonlu tren seti alımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 Ağustos'ta ihaleye çıkacak. İhale şartnamesine göre, trenler, "tren üstü kontrol sistemi" adı verilen teknolojiyle donatılacak. Bu sayede trenler, sürücüsü olmadan, bir merkezden kumanda edilerek çalışabilecek.
Metro inşaatında kaza: Bir işçi yaşamını yitirdi
Bu sistem sayesinde trenler depodan istasyonlara gelecek, kapıları otomatik olarak açıp, yolcu alarak yoluna devam edecek.
Kadir Topbaş: "Görev şehidi olarak kabul ediyorum"
Trenler, acil durumlarda frenleme, en yakın istasyonda durma, kapıları açma ve yangın sistemlerini devreye geçirme gibi teknolojik özelliklere sahip olacak. Trenlerin bir kontrol merkezinden yönetilmesini de sağlayacak bu teknoloji sayesinde tüm müdahaleler anında yapılabilecek.
Şartnameye göre, tren setleri en fazla 90 kilometre hız yapacak. En az 30 yıl kullanım ömrü öngörülen tren setleri, 10 yıl garantili ve yangına karşı alev almayan malzemeden yapılacak.
Örnekleri Dubai, Fransa ve Singapur'da
En uzun sürücüsüz metro sistemi, 80 kilometre ile Dubai'de bulunuyor. Bu ülkeyi 68 kilometre ile Kanada, 61 kilometre ile Singapur izliyor. Fransa da sürücüsüz metro hatlarının en yaygın olduğu ülkeler arasında bulunuyor. Mahmutbey-Kabataş hattında vatmansız trenlerin hizmete alınmasıylaTürkiye, bu teknolojiyi kullanan sayılı ülkeler arasına girecek.
Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu'nun temeli atıldı
Metronun ilk etabı 2018'de bitecek
Mahmutbey-Kabataş Metrosu'nun iki aşamada bitirilmesi planlanıyor. Birinci etapta, 21 Mayıs'ta temeli atılan ve 4 istasyondan oluşan Kabataş-Mecidiyeköy hattı tamamlanacak. Bu hattın 2018'in ortalarında işletmeye alınması hedefleniyor.
Metronun 18 istasyondan oluşan ikinci etabı Mahmutbey-Mecidiyeköy hattının yapımına ise 2014'te başlandı. Bu hattın da ilk etabın ardından en kısa sürede hizmete alınması bekleniyor, Metro çalışmaları tamamlandığında Mahmutbey-Mecidiyeköy arası yolculuk süresi 26 dakika, Mecidiyeköy-Kabataş arası ise 9 dakika olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Beylikdüzü'nde Trafiği Kilitleyen Kaza: 6 Araç Birbirine Girdi!
Taksim’de Gece Kulübüne Kurşun Yağmuru: İkiz Kardeşlerden İntikam Saldırısı!
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor