Mahkemeden 'Düğünüm var' diyen taciz sanığının 'erteleme' talebine ret

Mersin'de geçen yıl bir giyim mağazasında alışveriş yapan kadını taciz ettiği iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıkan sanık, "Sarhoştum hatırlamıyorum" gerekçesine sığındı. Taciz sanığı S.A., suçlamayı redddip, kendisine müdahale etmediklerini öne sürdüğü mağazanın güvenlik görevlilerini suçladı. Taciz sanığı, hakimin görüntüleri bilirkişiye gönderme kararı verip duruşmayı 3 Temmuz'a ertelemisine de "O tarihte düğünüm var" diye itiraz etti.
Mersin'deki bir giyim mağazasında 16 Temmuz 2017'de alışveriş yapan S.T., iddiaya göre, S.A. tarafından elle taciz edildi. Güvenlik kamerasına da yansıdığı ileri sürülen olaydan sonra S.A. hakkında dava açıldı.
Fatih'te bir kafede dehşet anları kamerada
Mersin 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasına, taciz mağduru S.T. katılmadı. "Cinsel davranışlarla bir kişinin vücut dokunulmazlığını ihlal etme suçunun sarkıntılık düzeyinde kalması" ile 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan S.A. ise duruşmada hazır bulundu.
'Sarhoştum' deyip, müdahale etmeyen güvenlikçileri suçladı
S.A., savunmasında, olay günü sarhoş olduğunu ve bir şey hatırlamadığını iddia etti. Mahkemeye sunulan görüntülerde 2 kişiyi daha taciz ettiği ileri sürülen S.A., güvenlik görevlilerinin kendisine müdahale etmediği, görevini yerine getirmediği suçlamasında bulundu.
Üzerine atılı suçu kabul etmeyen tutuksuz sanık S.A., "Ne yaptığımı bilmiyordum. Olayın olduğu iddia edilen alışveriş merkezine şu an nişanlı olduğum kız arkadaşımla buluşmak için gitmiştim. Sarhoş olduğum için en yaptığımı hatırlamıyorum. Güvenlik görevlileri sarhoş olduğumu görmüş ama bana müdahale etmemişler. Kendime geldiğimde karakoldaydım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum. Nişanlımın bu duruşmadan haberi yok" diye konuştu.
S.A'nın kendisini bu şekilde savunmasına tepki gösteren hakim, "İçmesini bilmiyorsan niye içiyorsun? İçtin diye milletin karısına, kızına sarkıntılık mı yapacaksın? Niye içip denize doğru yürümüyorsun da sağda solda milleti taciz ediyorsun? Bir de gelmiş alkollüydüm, kendimde değildim diye savunma yapıyorsun. Oldu... Alkolü iç, sonra gel, 'Nasıl olsa alkollüydüm.' diye savunma yap" ifadelerini kullandı.
'Düğünüm var' deyip erteleme talep etti
Mahkeme heyeti, dava dosyasında bulunan CD'deki görüntülerin bilirkişi tarafından detaylı raporlandırılması ve dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 3 Temmuz gününe ertelendi. Bunun üzerine sanık S.A., "Temmuz ayında düğünüm var. Bu yüzden duruşmanın ertelenmesini talep ediyorum" dedi. Mahkemeye heyeti, duruşmanın belirledikleri tarihten başka bir tarihe ertelenmesi talebini kabul etmedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri
Kış uykusundan uyanıp köye inen ayıyı köpekler kovaladı
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yeni Hafta ile Sıcaklıklar Artıyor: İstanbul’a Yağmur Uyarısı ve Toz Taşınımı Detayı
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti