hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahkeme "ev sahibi haklı" dedi, kiracı tahliye edildi | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Düşük kira bedeli bir kez daha kiracı ile ev sahibini karşı karşıya getirdi. Mahkeme ise bu kez 'ev sahibi haklıdır' dedi. Kiracının evden tahliyesine hükmetti. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Alper Öztürk, detayları Avukat Gizem Gonce ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KİRACI KENDİ İMZASINI KABUL ETMEDİ

    Kira tutarındaki anlaşmazlık bir kez daha ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. Ev sahibi, kiracısıyla tahliye taahhütnamesi imzaladı. Kiracı ise işler mahkeme aşamasına gelince imzasını attığı o belgeyi reddetti. Davanın detaylarını CNN TÜRK'e anlatan Avukat Gizem Gonce, "Kiracının imzaladığı boş tahliye taahhütnamesi geçerli sayıldı. Normal düzenden, normal kira bedelinden çok daha düşük bir kira bedeliyle oturuyordu kiracı ve 5 yılı da doldurmamıştı. İcra takibi yaparak tahliye taahhütnamesini icra takibine koyuyor. Akabinde kiracı o imzanın kendisine ait olmadığını ve usulüne uygun yapılmadığından bahisle icra takibine itiraz ediyor" dedi.

    Mahkeme ev sahibi haklı dedi, kiracı tahliye edildi | Video Haber

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MAHKEME İMZAYI İNCELETTİ, KİRACI TAHLİYE EDİLDİ

    Ev sahibi mahkemenin yolunu tuttu. Mahkeme 'haklı olan ev sahibidir' dedi. Kiracı hukuki yollarla evden tahliye edildi. Avukat Gizem Gonce, "Mahkeme de bu konuyla ilgili gerekli incelemeleri yaptı. Dosya bilirkişiye gitti ve bu imzanın tamamen kiracıya ait olduğu tespit edildi. Yaklaşık 6 aylık bir süreçte de evin tahliyesine karar verildi. Mahkeme, tahliye taahhütnamesinin geçerliliğine karar verdi" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow