hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika | Bu illerde yaşayanlar dikkat! Eğitime kar engeli: Okullar tatil edildi

    Son dakika | Bu illerde yaşayanlar dikkat Eğitime kar engeli: Okullar tatil edildi
    expand

    Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıların ardından kar yağışı birçok ilde etkili olmaya başladı. Öyle ki kar yağışının etki göstermesi ile birlikte birçok şehirde okullar tatil edildi. Peki 6 Şubat Perşembe yarın hangi okullar tatil, hangi şehirlerde eğitime ara verildi? İstanbul'da okullar tatil edildi mi? İşte tüm detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kar yağışı yurt genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Yer yer kuvvetini arttıran kar yağışı sebebi ile kimi il ve ilçelerde eğitime ara verilmesi kararı alındı. Öyle ki Valiliklerden peş peşe tatil haberi geldi.

    SAKARYA

    Sakarya’da sabah saatlerinde başlayan ve etkisini artırarak sürdürmesi beklenen kar yağışı sebebi ile okullar 1 gün tatil edildi. Konuya ilişkin Sakarya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre; kar yağışının etkisini artırarak sürdürecek olması ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 6 Şubat 2025 Perşembe günü, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personellerimiz 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

    GİRESUN

    Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kar yağışı, olumsuz yol koşulları ve buzlanma nedeniyle Merkez İlçe ve bağlı köy okullarıyla birlikte Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi. Ayrıca, Dereli ilçesine bağlı belde ve köy okulları, Görele, Doğankent, Güce, Piraziz ve Yağlıdere beldesi ve köy okullarında da eğitim-öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi.
    Bunun yanı sıra, Bulancak ilçesine bağlı Aydındere ve Kovanlık beldeleri ile köy okulları, Espiye ve Eynesil ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda da eğitim-öğretime ara verildiği ifade edildi.
    Giresun Valiliği, Dereli, Espiye, Yağlıdere, Eynesil, Doğankent, Bulancak, Güce ve ilçe merkezlerinde bulunan okullarda ise eğitim-öğretime devam edileceğini belirtti.

    TUNCELİ

    Tunceli'nin Pülümür ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
    Pülümür Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "İlçemizde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda oluşabilecek risk ve tehlikelere karşı tedbir amacıyla; köylerimizden taşımalı eğitim yolu ile okullara erişim sağlayan öğrencilerimiz için 6 Şubat 2025 Perşembe günü 1 (bir) gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    KOCAELİ

    Kocaeli Valiliği yaptığı duyuruda; "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, kar yağışının etkisini artırarak sürdürecek olması ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 6 Şubat Perşembe günü, ilimiz genelinde resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (Rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an kursları dahil) eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel ile anaokulu ve kreşlere devam eden çocuğu bulunan kadın personellerimiz 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

    BAYBURT

    Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı Bayburt’ta da etkisini sürdürüyor. Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Bayburt’un Demirözü ilçesinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

    Bayburt Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Demirözü ilçemizin genelinde 6 Şubat Perşembe günü ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında (İlk, orta ve liseler) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir.
    Ayrıca, engelli ve hamile kamu çalışanları da aynı tarihte idari izinli sayılacaktır." denildi.

    ERZİNCAN

    Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı Erzincan’da da etkisini sürdürüyor. Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Erzincan’da eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Erzincan Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde başlayan kar yağışının aralıklı şekilde 6 Şubat Perşembe günü öğle saatlerine kadar etkisini devam ettireceği değerlendirilmektedir. Etkili olan yoğun kar yağışı ve devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle, yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak ilimiz genelinde resmi/özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 6 Şubat 2025 Perşembe günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanları da aynı tarihte idari izinli sayılacaktır." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    ZONGULDAK

    Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.
    Vali Hacıbektaşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada il genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle, meteorolojik tahminler doğrultusunda vatandaşların güvenliği için bazı tedbirler alındığını duyurdu.
    Tahminlere göre kar yağışının, 6 Şubat günü de aralıklarla devam edeceğine dikkat çeken Hacıbektaşoğlu, kar yağışının zaman zaman kuvvetlenerek akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceğinin altını çizdi. Hacıbektaşoğlu bu kapsamda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıklayarak, "6 Şubat 2025 Perşembe günü ilimizdeki resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında görev yapan hamile personel, engelli çalışanlar, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler ile kronik rahatsızlığı bulunan kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaktır. Olumsuz hava şartlarına karşı tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını ve yetkili kurumların uyarılarını takip etmelerini önemle rica ediyorum. Tüm hemşehrilerime sağlık ve esenlik dolu günler diliyorum" dedi.

    YOZGAT

    Yozgat Valiliği’nden yapılan açıklamada kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verilmesi ve idari izin kararı alındığı bildirildi. Açıklamada, "6 Şubat 2025 Perşembe günü il Merkezi ve Akdağmadeni, Saraykent, Kadışehri, Çekerek, Çayıralan ilçelerinde meteorolojik verilere göre hava sıcaklığının sıfırın altında 8 santigrat derece aralığında seyretmesi, düşük hava sıcaklığına bağlı buzlanma riski ve devam eden aralıklı kar yağışı ve tipi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi, özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, Kur’an Kursları, kamu kurumlarının kendi personellerine hizmet veren kreşler 6 Şubat 2025 Perşembe günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir" denildi.
    Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan, hamileler, engelli bireyler, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser gibi kronik rahatsızlıkları bulunan kamu görevlileri ile tatil kararı verilen okul öncesi eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerinde çocuğu bulunan annelerin de idari izinli sayılacağı bildirildi.

    SAMSUN

    Eğitim Müdürlüğü, eğitime ara verilen ilçe ve okulların listesini paylaştı. "İlimizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat Perşembe günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilen ilçe ve okullarımız" başlıklı bilgilendirme yazısında eğitime ara verilen ilçe ve okulların ismi paylaşıldı.

    Alaçam için yapılan bilgilendirmede, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi olan Alaçam Şehit Onbaşı Şükrü Elibol İlkokulu ve Kızlan Ortaokulunda Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir."
    Asarcık için, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi ve birleştirilmiş sınıflı köy okullarımızda Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: İlçe merkezine taşıma yoluyla eğitime gelen öğrencilerimiz 6 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."

    Bafra için, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle taşıma merkezi olan Ortadurak İlk/Ortaokulu, Müstecep İlk/Ortaokulu, Kolay Anadolu Lisesi, Kolay Ortaokulu, Neyzen Tevfik İlkokulu, Örencik İlk/Ortaokulunda Perşembe günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: Bengü Kanlıgüney, Meşelitürkmenler, Elalan, Başaran, Şahinkaya, Esençay, Kabaçukuru, Akalan, Dikencik, Kuşçular, Dikencik Tütüncüler, Darboğaz Okçular Mahalleleri, Köseli Özel Eğitim Meslek Okuluna Gelen 19 Mayıs Aydınpınar Ve Çetirlipınar Mahalleleri, Uluavlu, Çulhakoca, Paşaşeyh, Ortadurak Ortaoğretim ögrencileri, Yakakent Asmapınar mahallelerinden taşıma yoluyla gelen özel eğitim öğrencilerimiz 6 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."
    Canik için, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi ve birleştirilmiş sınıflı köy okullarımızda Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Not: İlçe Merkezine taşıma yoluyla eğitime gelen öğrencilerimiz 6 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."
    Çarşamba için, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle taşıma merkezi olan Gülören İlkokulu, Gökçeçakmak İlkokulu / Ortaokulu,Kabaceviz İlkokulu / Ortaokulu ile Ağcagüney Anadolu Lisesinde Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: Bezirgan, Gülören, Koldere, Köroğlu, Karakaya, Ulupınar, Ağcagüney, Gökçeçakmak, Porsuk, Yeşildere ve Selimiye mahallelerinden gelen özel eğitim öğrencilerimiz 6 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."

    Salıpazarı için, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle; Tahnal İlkokulu ve Ortaokulu ile Konakören İlkokulu ve Ortaokulunda Perşembe günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: Aynı bölgelerden ortaögretim ve özel eğitim için ilçe merkezine taşıma yoluyla gelen öğrencilerimiz 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."

    Terme için, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Ambartepe İlk/Ortaokulu, Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Not: Ambartepe, Kesikkaya, Uludere, Örencik mahallelerinden ilçe merkezinde bulunan ortaöğretim kurumlarına taşıma yoluyla gelen öğrencilerin 6 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır."

    Yakakent için ise yapılan bilgilendirmede, "İlçemizde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Büyükkırık İlkokulu, Karaba Şehit Bayram Aksu İlk/Ortaokulu ve birleştirilmiş sınıflı okullarımızda eğitim öğretime Perşembe günü 1 gün süreyle ara verilmiştir. Not: İlçe merkezine taşıma yoluyla eğitime gelen öğrencilerimiz 6 Şubat Perşembe günü 1 gün süreyle izinli sayılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

    Bilgilendirmede ayrıca hava şartları göre eğitime ara verilen ilçe ve okulların duruma göre güncelleneceği de hatırlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    YALOVA

    Yalova Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun yarın kentte etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili aldığı karar duyuruldu. Kentte taşımalı eğitim sistemiyle okullara erişim sağlayan öğrenciler, köy okulları ve özel eğitim öğrencileri için 6 Şubat 2025 tarihide eğitime 1 günlük ara verildiği belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
    "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre 6 Şubat 2025 Perşembe günü ilimizde etkili olması beklenen kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava şartları nedeniyle ilimiz dahilindeki bütün resmi okul ve kurumlarda taşımalı sistemle okula erişim sağlayan öğrenciler, ilimiz genelindeki köy okulları, özel eğitim öğrencileri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri için 06 Şubat 2025 Perşembe günü 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmesine karar verilmiştir. Taşımalı kapsam dışında kalan tüm öğrencilerimiz (örgün eğitim, yaygın eğitim ve yükseköğretim) 6 Şubat 2025 Perşembe günü eğitim-öğretime devam edecektir. Ayrıca zorunlu hizmetlerin yürütülmesini aksatmayacak şekilde kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

    ELAZIĞ

    Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu yaptığı açıklamada, "Mevcut yağışın sabah saatlerinden itibaren kar yağışına döneceği değerlendirilmektedir. Bu nedenle şehir merkezimizde 6 Şubat günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. İlçelerimizde kaymakamlarımız durumu değerlendirerek ilçeleri ile ilgili kararları vereceklerdir. Ayrıca engelli çalışanlarımız ve hamile personelimiz de idari izinli sayılacaklardır. Lütfen gününüzü kitap okuyarak ve 6 Şubat asrın felaketinin yıldönümü olduğunu düşünerek evlerinizde deprem tehlikesi hususunda risk olasılıklarını ebeveynlerinize hatırlatarak ve tedbir almalarını sağlayarak geçirin" ifadelerini kullandı.

    BOLU

    Bolu'da dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı bugün sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkisini sürdürüyor. Devam eden kar yağışı nedeniyle Bolu Valiliği tarafından okulların 1 gün süreyle tatil edildiği açıklandı. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle resmi ve özel tüm eğitim kurumlarımızda (rehabilitasyon merkezleri ve Kur'an kursları dahil) 6 Şubat 2025 Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamile, engelli, çocuğu kreş, anaokulu ve özel eğitim kurumlarına devam eden anneler ve kronik rahatsızlığı bulunan personel aynı gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    SİNOP

    Sinop genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, oluşabilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak; 06 Şubat Perşembe günü, Taşımalı Eğitim Öğretime 1 gün ara verildi.
    Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamada, ‘'İlimiz genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, oluşabilecek risk ve olumsuzluklara karşı önleyici tedbir olarak; il merkezi, Ayancık, Türkeli, Gerze, Erfelek ve Dikmen ilçelerinde; ‘Taşıma Yolu ile Eğitime Erişim Yönetmeliği' kapsamındaki; tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, 06 Şubat 2025 Perşembe günü, taşımalı eğitim- öğretime 1 gün ara verilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

    DÜZCE

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce’de devam eden kar yağışı sebebi ile okulların 6 Şubat Perşembe günü 1 gün tatil edildiğini açıkladı. Aslan yaptığı açıklamada, "Sevgili çocuklar, devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle 6 Şubat 2025 Perşembe günü ilimiz genelinde okullarımızda eğitime 1 gün ara verilmiştir. Bu güzel kış gününde bol bol dinlenin, biraz kar topu oynayın ama kitap okumayı da ihmal etmeyin. Tatilin keyfini çıkarın" ifadelerini kullandı.

    NİĞDE

    Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, buzlanma ve olumsuz hava şartları nedeniyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Açıklamada, "Meteorolojik verilere göre ilimiz genelinde bugün başlayan kar yağışının aralıklı şekilde 6 Şubat 2025 Perşembe günü öğleden sonraya kadar etkisini devam ettireceği, gece geç saatlerde sıcaklığın eksi 5 derecenin altına düşeceği ve bunun da buzlanmaya sebebiyet vereceği değerlendirilmektedir. Hava şartları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla; taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği dikkate alınarak, il genelindeki resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 6 Şubat 2025 Perşembe tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde; kreş, anaokulu ve ilkokula çocuğu devam eden kadın personel (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu, hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), malûl, engelli, ağır kronik rahatsızlığı olan ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    KAYSERİ

    Kayseri'de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre, yarın il genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceği ve sıcaklığın sıfırın altında 5 dereceye düşmesi beklendiğinden muhtemel risklere karşı tedbiren eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ​​​​​​​"Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla, taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak il genelindeki resmi, özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, özel eğitim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 6 Şubat 2025 günü eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir."

    SİVAS

    Sivas'ta kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın okullarda eğitime ara verildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda, il genelinde dün akşam başlayan ve zaman zaman yoğun devam eden kar yağışının, ulaşımda aksama, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Bu nedenle resmi ve özel kreşler, anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri, yaygın eğitim kurumları, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verilecektir.

    Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden kadın personel (Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirlerince değerlendirilecek), malul, engelli, ağır kronik rahatsızlar ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır."

    HAKKARİ

    Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

    Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kentin bazı kesimlerinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle çığ, heyelan, buzlanma ve don olaylarının meydana gelebileceği belirtildi.

    Bu hususların göz önünde tutulduğu bildirilen açıklamada, "Perşembe günü Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerimizde yüksek öğretim kurumları, özel kreş ve anaokulları, halk eğitimi merkezleri kursları, rehberlik ve araştırma merkezleri hariç tüm resmi ana okullar, resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi yer aldı.

    Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

    SAKARYA

    Sakarya'nın Kocaali ilçesindeki bazı okullarda, Akyazı ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

    Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Kocaali Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporlarına istinaden İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Gümüşoluk İlkokulu/Ortaokulu, Şerbetpınarı İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Kirazlı İlkokulu/Ortaokulunda eğitim öğretim faaliyetlerine yarın ara verilmesine karar verildi.

    Ayrıca Gümüşoluk, Kestanepınarı, Şerbetpınarı ve Kirazlı mahallelerinden yapılan taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

    Akyazı ilçesinde ise taşımalı eğitim uygulanan Hanyatak, Boztepe, Taşağıl Kayabaşı, Taşyatak, Güvençler, Ballıkaya, Yongalık, Beldibi Tepe, Yongalık Civek, Mansurlar Durmuşlar, Yeniköy, Güzlek, Beldibi, Reşadiye, Dokurcun, Şerefiye, Taşburun, Madenler, Dedeler ve Yörükyeri mahallelerinde; temel, ortaöğretim ve özel eğitime yarın ara verileceği kaymakamlık tarafından bildirildi.

    NEVŞEHİR

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji İl Müdürlüğü verilerine göre, yarın il genelinde kar yağışının etkisini sürdüreceği, olumsuz hava koşullarından dolayı muhtemel risklere karşı tedbiren eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

    Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    ​​​​​​​"İl genelinde kar yağışı ve meydana gelebilecek buzlanma tehlikesi nedeniyle tüm resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 6 Şubat Perşembe günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki görevli engelli, hamile, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden, ayrıca kronik rahatsızlığı bulunan personel de bir gün idari izinli sayılacaktır."

    TUFANBEYLİ'DE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

    Tufanbeyli Kaymakamı Abdullah Cemil Can, yaptığı yazılı açıklamada, ilçe genelinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu bildirdi.

    Can, ulaşımda oluşabilecek risk ve tehlikelere karşı tedbir amacıyla kırsal mahallelerden taşımalı eğitim yoluyla okullara erişimi sağlanan temel eğitim, ortaöğretim, lise ve özel eğitim öğrencileri için eğitim öğretime 6 Şubat Perşembe günü bir gün süreyle ara verildiğini belirtti.

    GÜMÜŞHANE

    Gümüşhane'de kar nedeniyle yarın tüm okullarda eğitime ara verildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi. Ulaşımda oluşabilecek risklere karşı tüm okulların yarın tatil edildiği bildirilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

    ORDU

    Valilikten yapılan açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının devam ettiği, don ve buzlanma riski olduğu belirtildi.

    Açıklamada, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında okullarda eğitime yarın için ara verildiği, Akkuş, Çamaş, Çaybaşı, İkizce, Kabadüz ve Ulubey ilçelerinde ise bazı okullarda eğitime ara verildiği aktarıldı.

    Tamamen veya kısmen eğitime ara verilen ilçelerdeki engeli ve hamile kamu görevlilerinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow