hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Bu illerde yaşayanlar dikkat! Eğitime kar engeli: 28 Şubat'ta tatil edilen il ve ilçeler belli oldu

    SON DAKİKA | Bu illerde yaşayanlar dikkat Eğitime kar engeli: 28 Şubatta tatil edilen il ve ilçeler belli oldu
    expand

    Son dakika haberi... Kar yağışı ve soğuk hava, batıyı terk etse de yurdun bir bölümünde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Öyle ki kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitim-öğretime ara verildi. İşte 28 Şubat'ta okulların tatil edildiği il ve ilçeler...

    ARTVİN

     Artvin kent merkezi ile Murgul ilçesinde yarın eğitime ara verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının sona erdiği ancak buzlanma riskinin devam ettiği belirtildi.

    Açıklamada, tedbir amacıyla öğrenci ve vatandaşların güveliği için il merkezi ile Murgul'daki tüm, diğer ilçelerde de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

    SİNOP

    Sinop'ta, buzlanma nedeniyle 5 ilçede taşımalı eğitime yarın verildi.

    Valilikten yapılan açıklamada, kent genelindeki soğuk havanın etkisini sürdürdüğü belirtildi.

    Açıklamada, bu kapsamda, kar yağışı sonrası oluşan buzlanmadan dolayı Gerze, Ayancık, Dikmen, Erfelek ve Türkeli ilçelerinde taşımalı eğitime 28 Şubat Cuma günü ara verildiği bildirildi.

    RİZE

    İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ile soğuk hava koşulları nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin ve Kalkandere ilçelerinde yarın eğitim öğretim yapılamayacak.

    Pazar, Çayeli, Fındıklı, Ardeşen ve İkizdere ilçelerinde ise taşımalı eğitime yarın ara verilecek.

    Öte yandan İkizdere ilçesindeki Çağrankaya Büyük Yayla'da kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 2 kişi AFAD koordinesindeki ekiplerce kurtarılarak ilçe merkezine ulaştırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

    İç Ege'nin yüksekleri, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

    ORDU

    Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı ilçelerde yoğun kar birikintisi ve buzlanma olduğu belirtildi.

    Açıklamada, Gürgentepe ilçesinin tamamındaki okullarda, Akkuş ilçesindeki Fatih Ortaokulu ve Halk Eğitimi Merkezi yetişkin kursları hariç diğer tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağı ifade edildi.

    Çaybaşı ilçesindeki İlküvez Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Göksu, Şehit İslam Çubuk ve Taşkesiği İlkokulu/Ortaokulunda, Aşıklı ve Çakırlı birleştirilmiş sınıflı ilkokullarında, ayrıca temel, orta ve özel eğitim kurumlarına taşıma ile gelen öğrenciler için de eğitime yarın ara verildiği belirtildi.

    Gürgentepe ilçesinin genelinde, Akkuş ve Çaybaşı ilçelerinde ise sadece eğitim yapılmayacak okullardaki hamile ve engelli kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow