hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA! İzmir yangın söndü mü? İzmir yangın son durum ne? İzmir yangın haberleri

    Gelen son dakika haberlerine göre İzmir’deki yangınlarda son durum ne? İzmir orman yangınları devam ediyor mu? Aydın, Muğla, Manisa, ve Uşak orman yangınlarında son durum ne, söndürüldü mü? Dakika dakika, tüm yangın haberleriyle ilgili gelişmeleri canlı blog sayfamızdan takip edebilirsiniz. İşte ayrıntılar…

     

    3 İLDE 142 YAPI YANGINDA HASAR ALDI

    AFAD Başkanı Okay Memiş, İzmir'de yaptığı açıklamada 3 ilde orman yangınları neticesinde 142 yapının zarar gördüğünü açıkladı.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    YANGINLARDA GEÇEN YILA GÖRE ÜRKÜTEN ARTIŞ

    Türkiye'de çeşitli kentlerde rekor sıcaklıkların yaşandığı yaz mevsiminde orman yangınlarında da geçen yıla göre artış oldu.

    Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl 1 Ocak-19 Ağustos döneminde 1419 orman yangını çıkarken, bu yılın aynı döneminde 2 bin 529 yangın kayıtlara geçti. Yine aynı dönem mukayese edildiğinde yanan orman alanı 8 bin 865 hektardan 17 bin 456 hektara yükseldi.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    1 Ocak-19 Ağustos tarihlerinde geçen yıl 2 bin 12, bu sene ise 2 bin 793 orman dışı yerde yangın çıktı.

    Bu sene ağustos ayında bugüne kadar 439 orman yangını çıktı. Ekipler, 4 günde (15-18 Ağustos arası) 109'u orman yangını olmak 247 yangına müdahale etti.

    BOLU'DA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

    Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda 15 Ağustos'ta öğle saatlerinde başlayan, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 72 saatlik çalışmayla dün kontrol altına alınan yangın bölgesinde 350 personel, 2 helikopter ve 80 arazöz ile soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

    Helikopterler, ekiplerin ulaşamadığı alanlarda soğutma yaparken bazı kısımlarda yeniden çıkan dumanlara müdahale ediyor.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Bolu'nun Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda 15 Ağustos'ta öğle saatlerinde çıkan ve anız kaynaklı olduğu belirtilen yangına ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheli 17 Ağustos'ta adliyeye sevk edilmiş, A.K. ve E.K. "taksirle orman yangınına neden olma" suçundan tutuklanmış, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

    Yaklaşık 1000 hektarlık alanda etkili olan yangın dün kontrol altına alınmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MANİSA-UŞAK YANGINLARI KONTROL ALTINDA

    Tarım ve Orman Bakanı Manisa ve Uşak'taki 4 yangının da kısmen kontrol altına alındığını duyurdu. 

    GÜN AĞARDI, YANGININ BOYUTU ORTAYA ÇIKTI

    İzmir Karşıyaka Yamanlar'daki yangın dün kontrol altına alınmıştı. Ancak İzmir'de gözler yangının devam ettiği Menderes'e çevrildi. CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve Kameraman Alper Öztürk, İzmir'de yangından zarar gören alanları izlemeye devam ediyor.

    Detayları için lütfen görsele tıklayınız...

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    AZERBAYCAN'IN GÖNDERDİĞİ AMFİBİK UÇAK DESTEK VERİYOR

    Azerbaycan'dan gönderilen amfibi uçak, Muğla'nın Ula ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmalarına destek veriyor. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığından yapılan açıklamada, Be-200 amfibi yangın uçağının dün Muğla'nın Ula ilçesindeki yangın bölgesine 12 kez su bıraktığı bildirildi.
    Açıklamada, uçağın yangın bölgesine toplam 114 ton su döktüğü ve çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    UŞAK'TAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

    Eşme ilçesine bağlı Dereli köyü yakınlarında dün otluk alanda başlayıp ormanlık alana sıçrayan, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyerek Manisa'nın Sarıgöl ilçesine ulaşan yangına müdahale sürüyor.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Yangının hala devam ettiğini aktaran Ergün, "Daha kontrol altına alındı diyemeyiz. Ama dünle kıyasladığımızda çok çok daha iyi durumdayız, daha sönümlendi. Şu anda neredeyse belli bir bölgede bir alana biraz daha sıkıştırıldı. Tüm ekiplerimizle birlikte burada sahadayız. Şu an 70 araç ve 242 personelle burada yaklaşık 40 saattir durmadan görev icra ediyoruz. El birliğiyle inşallah hep birlikte üstesinden geleceğiz. Bizim için şu an riskli herhangi bir bina, köy ya da mezra yok. Onları da takip ediyoruz. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alındı müjdesini de paylaşırız." dedi.

    YATAĞAN-ÇİNE YOLU ULAŞIMA AÇILDI

    Muğla Valisi İdris Akbıyık, X hesabından, Aydın-Muğla kara yolu Yatağan-Çine arasında devam eden yangın söndürme çalışmaları nedeniyle her iki yönde ulaşıma kapatılan yolun tekrar araç trafiğine açıldığını belirtti.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Öte yandan, ekipler Muğla'nın Yatağan ilçesi Yava Mahallesi ile Ula ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını kontrol altına almak için müdahaleye devam ediyor.

    BAKAN YUMAKLI: BEŞ YANGINDAN BİRİ KONTROL ALTINDA

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınlarla ilgili son duruma ilişkin şu açıklamayı yaptı:

    Aydın Bozdoğan'daki yangına gece de müdahale edildi. Herhangi bir problem kalmamış görünüyor. Büyük oranda kontrol altında. Bizi endişeye sevk edecek kadar geniş bir alana yayılmıştı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    OSMANİYE'DE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

    Osmaniye’nin Sumbas ilçesi Bağdaş Yaylası’nda çıkan orman yangını, 5 arazöz, söndürme helikopterinin de destek verdiği 35 ekibin yaklaşık 2 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlk belirlemeye göre 5 hektar alanın zarar gördüğü bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

     

    MUĞLA'DAKİ YANGINDA 2 GÖZALTI

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili baba ve oğlu gözaltına alındı.

    Edinilen bilgiye göre, Yatağan Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Yava Mahallesi'nde saat 12.00'de şüpheli M.Ş (78) ve oğlu İ.Ş'nin (47), 65 arı kovanına körük ile duman vermeleri sırasında yangın çıktı.

    Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda baba ve oğlu gözaltına alındı.

    OGM'DEN PAYLAŞIM: MÜCADELEMİZ SÜRECEK

    Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: Muğla'nın Ula ve Yatağan ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarına havadan ve karadan müdahalemiz devam ediyor. Son ateş sönene kadar alevlerle mücadelemiz yorulmadan sürecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    MANİSA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

    Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos'ta başlayan, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine ulaşan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.

    Gece boyunca ekiplerin karadan kontrol altına almaya çalıştığı yangınlara havanın aydınlanmasıyla hava araçları da destek veriyor.

    Alevler, biri amfibik 3 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer, 7 yer ekibi, 47'si teknik ekip olmak üzere 550 personelle söndürülmeye çalışılıyor.

    Salihli'nin Hacıhıdır Mahallesi yakınlarına kadar ulaşan yangını ekipler havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına almaya çalışıyor.

    Yangın söndürme çalışmalarını bölgede takip eden Manisa Valisi Enver Ünlü, ilgililerden anlık bilgi alıyor.

    BURSA YANGINI KONTROL ALTINDA

    Bursa'nın Mudanya ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. İlçeye bağlı Göynüklü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

    İhbar üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce sevk edilen 29 personel, 8 arazöz ve 4 ilk müdahale aracıyla çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri de çalışmaya destek verdi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

    Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, gazetecilere, bölgede yaklaşık 2 dönüm alanın zarar gördüğünü söyledi.

    Çevreden geçen bir vatandaşın haber vermesi üzerine ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangının kontrol altına alındığını belirten Dalgıç, "Çok ucuz atlattık. Çok büyüyebilirdi. Bugün rüzgarın az olması bu işin sadece 2 dönümlük bir alanda kalmasını sağladı." dedi.

    Dalgıç, hava sıcaklıklarının arttığı bugünlerde orman yangınlarına sebebiyet vermemek için vatandaşlara daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

    BURSA'DA YANGIN

    Bursa'nın Mudanya ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. İlçeye bağlı Göynüklü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile arazözler yönlendirildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için karadan müdahalesi sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    DATÇA’DA DA ORMAN YANGINI ÇIKTI

    Yaklaşık 1 haftadır yangınlarla mücadele veren Muğla'da bugün aynı anda çıkan 3 ayrı orman yangının ardından Datça'da da ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. Karadan müdahelenin oldukça güç olduğu yangını söndürmek için bölgeye ekip sevk edildi.

    Muğla'da önceki gün Mİlas'ta meydana gelen yangının ardından Bozdağan'dan Kavaklıdere ilçesi sınırlarına sireyet eden orman yangınları ile mücadele devam ederken bugün öğlen saatlerinde aynı anda Ula ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda da yangın çıktı. Bozdoğan ve Kavaklıdere yangınlarından bu bölgeye sevk edilen ekipler müdahalelerine başlar başlamaz bu defa Datça'daki ormanlık alanlardan da dumanlar yükselmeye başladı. Kızılbük mevkii Domuzçukuru bölgesinde saat 16.35 sularında başlayan orman yangınına Datça Orman İşletme Şefliği ve Marmaris Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler karadan ve havadan müdahalelere başladı. Sarp ve karayolu ile ulaşımı zor bir bölgede meydana gelen yangınla ilgili Jandarma ekipleri geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı. Denizin hemen dibinden başlayan yangını söndürmek için ekiplerin mücadelesisürüyor.

    Karabük'teki orman yangınına müdahale sürüyor

    Karabük’ün Ovacık ilçesine bağlı Beydini ve Alınca köyleri arasındaki ormanda cuma günü saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyüp, geniş bir alana yayıldı. Engebeli olan arazide ekipler yangın söndürme çalışmalarına devam etti. 40 hektarlık alanda etkili olan yangına 73 araç ve 208 personel ile karadan, 2 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahale devam ediyor. (DHA)

    MSB'DEN 15 HELİKOPTERLE DESTEK

    Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir, Aydın ve Bolu'da devam eden orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmaya devam ediyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; 6 helikopter ile İzmir'in Menderes ilçesinde, 2 helikopter ile İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Yamanlar mevkisinde, 2 helikopter ile İzmir'in Urla ilçesinde, 3 helikopter ile Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde, 2 helikopter ile Bolu'nun Göynük ilçesinde olmak üzere toplam 15 helikopterle havadan mücadeleye devam ediyor" denildi.

    MUĞLA'DA 2 YENİ YANGIN

    Menteşe ilçesine bağlı Yeniköy ve Yatağan'ın Yava mahallelerindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    İhbar üzerine bölgeye, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.

    Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahale ediyor.

    AYDIN'DAKİ YANGINLA İLGİLİ 3 TUTUKLAMA

    Akyeniköy Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda, önceki gün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı fark edenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbarla bölgeye Aydın Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi. Alevler 12 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Bölgede bazı hayvan damları ve hayvanlar yangından zarar gördü.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı. Yangın sırasında bölgede oldukları belirlenen 3 şüpheli dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'Yangına sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

    "İzmir'de 43 bina hasar gördü"

    Murat Kurum: Yaptığımız ilk çalışmalar neticesinde İzmir'de 52 bina 97 bağımsız bölümün incelemelerini yaptık. Bunlardan 43 bina 45 bağımsız bölümün yangından etkilendiği; ağır, yıkık ya da orta hasarlı olduğunun tespitini yapmış olduk .

    Bakan Yumaklı'dan açıklama: 3 yangın kontrol altında, 5'i sürüyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Devam eden yangınlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Yumaklı şunları söyledi: 


    Devam eden 5 yangın var. İzmir Menderes'te sarp ve yolu olmayan bölümde devam ediyordu. Gece boyu karadan müdahale etti arkadaşlarımız. Hava araçları ile birlikte enerjisi düşürüldü. 4 uçak 11 helikopterle karadan müdahale sürüyor. Enerjisi düştü ve kontrol altına alınmaya çok yakın.

    Aydın Bozdoğan'da 3 gündür devam eden yangın vardı. Bayrak direğini bile söken rüzgar vardı. Mücadele ile burada belli bir olgunluğa geldi. Burası da kontrol altında bilgisi verilmeye en yakın olan yerlerden biri.

    Manisa Gördes'te günlerdir devam eden biz uzun alana yayılmış yangın var. 1 uçak 10 helikopter ile müdahale devam ediyor. Kontrole en yakın yangınlardan.

    Karabük Ovacık'ta da 2 helikopterle kayalık alanlara müdahale ediliyor. Enerjisi düşürüldü. Tütmeler görülebilir. Burası da kontrole yakın yerlerden.

    Uşak Eşme'de de 4 helikopter ve kara ekipleri müdahale ediyor. Enerjisi düşürüldü. Tek bir nokta kaldı.

    Kontrole en yakın olan 5 yangının da gün içinde net bilgilerini vereceğiz.


     
     

    KARŞIYAKA VE MENDERES'TE MÜDAHALE SÜRÜYOR

    Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı'nda 15 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangında yerleşim yerleri de etkilendi. Yangında 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı. 44 iş yeri de tahliye edildi. 3 mahallenin boşaltılmasına neden olan yangın, yaklaşık 1600 hektarlık alanda etkili oldu. Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesine yayılan orman yangını nedeniyle kentin birçok noktası duman altında kaldı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları devam ediyor.

    Karşıyaka’daki yangında 4'üncü güne girildi. Günün ilk ışıklarıyla hava unsurları da tekrar çalışmaya başladı. Alevlere, 2 uçak, 7 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale sürüyor. Öte yandan, yanan alanlar dronla görüntülendi.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    MENDERES VE URLA’DAKİ YANGINLAR 2'NCİ GÜNÜNDE

    Menderes ilçesi, Şaşal Mahallesi yakınlarında dün saat 16.30 sıralarında çıkan orman yangınına da gece boyu ekipler müdahale etti. Yangında, 2'nci güne girilirken, 5 uçak, 8 helikopter ve çok sayıda arazöz ile ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

    Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi'ndeki bir sitenin arkasında makilerle kaplı bölgede, dün saat 19.30 sıralarında çıkan yangına da orman ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ediyor.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    KUŞADASI MİLLİ PARKI YANGIN RİSKİNE KARŞI KAPATILDI

    Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kuşadası Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunca, ülke genelindeki orman yangınlarının artması nedeniyle bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Bu kapsamda Kuşadası Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın yangın riskine karşı 18-26 Ağustos tarihlerinde ziyaretçi ve araç girişine kapatıldığı ifade eldi.

    Kuşadası, Söke ve Didim ilçelerine kadar uzanan 27 bin 598 hektarlık söz konusu milli park, vatandaşların çokça ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

    UŞAK'TA ORMAN YANGINI 2'NCİ GÜNÜNDE

    Eşme'nin Dereli köyü mevkisinde dün saat 15.00 sıralarında ot yangını çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle ormana sıçradı. İhbarla bölgeye Uşak Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait arazöz ve su tankeri, Uşak ve Eşme belediyelerine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevlere havadan da 1 helikopterle müdahale edildi. Havanın kararmasıyla helikopter müdahale edemeyince çalışmalar gece boyu karadan devam etti. Günün ilk ışıklarıyla helikopter, tekrar söndürme çalışmalarına katıldı.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    GÖYNÜK'TE MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

    Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda 15 Ağustos Perşembe günü saat 12.30 sıralarında çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın sebebiyle Yeniköy, Çaylak, Bekirfakılar ve Umurlar köylerinde bulunan 490 kişi tedbir amacıyla tahliye edilerek akrabalarının yanına yerleştirildi. 4 gündür 12 farklı noktada devam eden yangın sayısı 3'e indirildi. Yangınların çıkış nedeniyle ilgili gözaltına alınan 4 şahıstan 2'si tutuklandı. Yangının devam ettiği Göynük ilçesinde ekiplerin dik yamaçlardaki zorlu mücadelesi sürüyor.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Gece boyu karadan müdahale edilen orman yangınına günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale edilmeye yeniden başlandı.

    AYDIN, BOZDOĞAN'DAKİ MÜDAHALE SÜRÜYOR

    Alhisar Mahallesi'nin üst kısımlarında çıkan orman yangınına gece boyunca havadan ve karadan müdahale edildi.

    Ekipler, alevlerin yoğunlaştığı Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi ile Bozdoğan ilçesi sınırları arasında yer alan Hışımlar, Güre, Örmepınar ve Yeşilköy mahallelerinde yoğun çalışma gerçekleştirdi.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Bölgede havanın aydınlanmasıyla uçak ve helikopter sayısı arttırıldı.

    Bozdoğan ilçesine bağlı Alhisar Mahallesi'nde 16 Ağustos'ta ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Örmepınar Mahallesi'ndeki bazı evler tahliye edilmişti.

     

    URLA'DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

    İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangına müdahale ediliyor.

    Balıklıova Mahallesi'nde bir site yakınlarındaki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Site sakinlerinin haber vermesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

    Alevlerin siteye yaklaşması üzerine jandarma ve AFAD ekipleri tedbiren sitenin tahliyesini başlattı.

    Ekiplerin müdahalesi sürüyor.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    İzmir Valisi Elban'dan Urla'daki yangına ilişkin açıklama

    İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın nedeniyle bölgedeki bir sitenin tahliye edildiğini söyledi.

    Bölgede devam eden söndürme çalışmalarına ilişkin yetkililerden bilgi alan Elban, yangına bölgedeki kopan bir elektrik hattından çıkan kıvılcımların neden olduğunu bildirdi.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Bölgenin ağırlıklı makilik alan olduğunu belirten Elban, "Yangın, havanın çok sıcak ve kurak olması artı şiddetli rüzgar neticesiyle çok hızlı yayılım gösterdi." dedi.

    Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, jandarma, polis ve diğer kurum ekiplerinin müdahale etmek için sahada olduğunu anlatan Elban, şöyle devam etti:

    "Ekipler hızlı müdahale etmesine rağmen belli oranda yangın maalesef yayıldı. Bölgede 440 konuttan oluşan bir yazlık site var, bu site dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmiyor. Bu siteye de ulaşmaması ve can, mal kaybı olmaması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde oraya yangının ulaşmaması için çalışıyor. Vatandaşlarımızın da bir riske girmeden oradan ayrılması için uyarıya bulunduğumuzda, vatandaşlarımın büyük çoğunluğu uyarımızı dikkate alarak evlerini terk ettiler. Fakat 34 vatandaşımız son ana kadar ayrılmama konusunda direnç gösterince onları da kara yoluyla risk oluşturduğu için sahil güvenlik ekiplerimizin teknesiyle deniz yoluyla tahliye ettik."

    Elban, yangının hem site hem de bölgedeki yerleşim yerleri açısından bir risk oluşturmadığını söyledi.

    Karşıyaka Yamanlar'daki yangına müdahalenin sürdüğünü anlatan Elban, "Akşam üzeri 17.30 gibi Menderes ilçemizde bir yangın başladı ve o devam ediyor. Tire ve Bayındır'daki yangınlar tamamen kontrol altına alındı. Ancak buradaki, Menderes'teki ve Yamanlar'daki henüz aktif durumunu koruyor. Ancak Yamanlar'daki yangının enerjisi düşürüldü. İnşallah kısa sürede iyi haberler vereceğiz." ifadelerini kullandı.

    TSK'DAN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

    Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye destek sağlanması
    TSK'dan 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki yangın söndürme çalışmalarına destek
    ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye destek sağlandığını bildirdi.
    Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterlerin, İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye devam ettiği belirtildi.
    İzmir'deki yangını söndürme çalışmaları için 2 helikopter daha görevlendirilerek TSK'ya ait bölgedeki helikopter sayısının 8'e çıkartıldığı aktarılan açıklamada, "Şu an için toplam 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki yangınları söndürme çalışmalarına destek sağlamayı sürdürüyoruz." ifadesi kullanıldı.

    İZMİR MENDERES'TE YANGIN

    Edinilen bilgiye göre, Şaşal Mahallesi’nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.
    Öte yandan, Karşıyaka Yamanlar Dağı’ndaki orman yangınını söndürme çalışmaları da devam ediyor.

    İZMİR YAMANLAR'DA BİR YANGIN DAHA

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Yamanlar Mahallesi'nde bir yangın daha çıktı. CNN TÜRK muhabiri Serdar Er, canlı yayında yaptığı açıklamada:

     

    "Şu anda Yamanlar bölgesindeyiz. Ormanda tekrar alevler yükseldi. Kontrol altına alınmak üzereyken yeniden yeni bir noktada alevler çıktı. Ekipler havadan ve karadan müdahalede bulunuyor. Bölgeden bir kaçış söz konusu. Bu yangın Yamanlar bölgesinde yolun ortadan kestiği noktada. Alevler Yamanlar bölgesinde etkisini kaybetmiş değil. Yangınlar kontrol altına alınabilmiş değil" ifadelerini kullandı.

    KARABÜK'TEKİ YANGINDA SON DURUM

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde dün çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Ovacık ilçesindeki orman yangınına müdahale sürüyor.

     

    Ovacık ve Safranbolu ilçelerinde dün, saat 15.00 sıralarında orman yangınları çıktı. Yangınlara 74 araç ve 237 personelle müdahale edildi. 2 yangın söndürme helikopteri de çalışmalara destek verdi. Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma ve Ulu Yayla Mağarası mevkisindeki yangın 7 saatte kontrol altına alınırken, 2 büyükbaş öldü, 3 köy evi de hasar gördü.

     

    Ekiplerin Ovacık ilçesine bağlı Alınca ve Beydini köyleri arasındaki orman yangınına müdahalesi ise sürüyor.

    MANİSA'DA YANGIN GÖLMARMARA İLÇESİNE ULAŞTI

    Manisa'nın Gördes ilçesinde başlayıp Salihli ve Gölmarmara ilçesine ulaşan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediliyor.

     

    Boyalı Mahallesi'nde 14 Ağustos'ta çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle yayılarak Salihli ilçesine bugün de Gölmarmara ilçesi Yunuslar Mahallesi'ne ulaştı.

    BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    5 aktif yangınımız var. Bir vadinin içine sıkıştı yangın. Orada ulaşım biraz sıkıntılı. Uçak ve helikopterlerle baskıyı azaltıp, arkadaşlarımızın söndürmesini bekliyoruz. Şu anda İzmir'de Bozdağ'da 8 uçak, 14 helikopter var. Kuzey hattı yangının çıkış noktası olan bir nokta. Burada da kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden bir yangın var. Kesin olmamakla beraber yine dikkatsizlik sebebiyle şu anki duruma geldiğimizi düşünüyoruz. Rüzgar dünkü gibi değil. Kuzey ve güney hattına arkadaşlarımız yoğun şekilde müdahale ediyorlar. Güney hattı bizim daha önemli. Çünkü orayı aştığında ormanlar var. Rüzgar artarsa arkadaşlarımız için de hayati tehlike olabiliyor zaman zaman. Hışımlarda 3 ev, Örnekpınar'da da 2 ev hasar görmüş durumda.


    Bizim diğer yangınlarımız var. Hali hazırda müdahalelere devam eden, Bolu, Karabük ve Manisa. Burada da enerjileri düşürüldü.

     

    "KİBRİT BİLE ÇAKILMAMALI"

     

    Bizi zorlayan en önemli hususun meteorolojik şartlar olduğu, çok yüksek rüzgar, düşük nem ve sıcaklıkla uyardığını söylemiştik. Bütün vatandaşlarımızı özellikle açık alanda bir kibrit bile çakmamalarını, araç pencerelerinden ızmarit atmamalarını aklıma gelmeyen yangına sebep olacak bir unsura neden olmamaları için rica ediyorum.

     

    "HASAR GÖRMÜŞ ALANLAR AÇIKLANACAK"

     

    Yaklaşık 9 km'lik bir hat oluştu. Açık alanlar var. Orman teşkilatımız yangınlar bittikten sonra hasar görmüş alanları açıklayacak.

     


    HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

    İletişim Başkanlığı: İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Bolu’daki yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. 2 günde hava araçlarıyla 2134 sorti yapılmış ve 7662 ton su atılmıştır
     
     
     

    AFAD'dan yangınlara ilişkin açıklama

    Yapılan açıklama şöyle; 

     

    Son bir haftada, ülke genelinde 131 zirai alan ve orman yangını meydana gelmiştir.

    Meydana gelen yangınlara, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde ilgili kurumlarımız ilk andan itibaren havadan ve karadan müdahale etmiştir.

    Yangının kontrol altına alındığı bölgelerde zarar tespit çalışmaları ilgili ilgili faaliyetler Afet Grubu tarafından süratle yapılmaktadır.

    Olası can kayıplarının önüne geçmek için yangınlara yakın yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımız, güvenli alanlara tahliye edilmektedir. Bu kapsamda;

    İzmir'de 1.430, Manisa'da 1.475, Bolu'da 516, Aydın'da 550 vatandaşımızın tedbir amacıyla AFAD, jandarma ve Emniyet koordinesinde güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
    Vatandaşlarımızın, yeşil vatanımızı korumak ve olası kayıpların önüne geçebilmek için yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatırız.

    "72 yangının 69'u kontrol altında"

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, son duruma ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


    69 yangın kontrol altında. 6 yangın devam ediyor. Bolu Göynük yangını aktif. Diğer yangın Karabük'teydi. Üçüncü yangın İzmir Yamanlar. İzmir'deki yangının enerjisi düştü. Yangınla ilgili şehri tedirgin edecek durum söz konusu değil. 2 uçak ve 11 helikopter müdahale etmeye devam ediyor. Muğla Milas vardı onun da enerjisi düştü.


    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri


    Aydın Bozdoğan'lara geçeceğim. İzmir'de soğutma çalışmaları devam edecek. Olağanüstü meteorolojik durum olmadığı sürece olumsuz bir durum yok. Belli bir seviyenin üstündeki yangınları söylemiyorum. Bizim uluslararası çağrılık durumumuz yok ki. Başka ülkelerdeki yangınlar İzmir gibi servis edildi. Bu tür dezenformasyonlara kanılmamalı. Önümüzdeki pazar gününe kadar çok dikkat etmemiz gereken bir periyottayız. Eylül'ün 15'ine kadar alarm durumumuz devam ediyor. Kimlikleri tespit edilmek üzere. Sanırım çok kısa sürede bir gözaltı işlemi olacak.
     

    MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

    Tarım ve Orman Bakanlığı, sabahın ilk ışıklarıyla İzmir, Muğla, Manisa ve Bolu'daki yangınlara müdahalenin yeniden başladığını açıkladı.

    SON DAKİKA İzmir yangın söndü mü İzmir yangın son durum ne İzmir yangın haberleri

     

    DİDİM'DEKİ YANGIN 12 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

    Aydın’ın Didim ilçesinde saat 13.00 sıralarında çıkan makilik yangını, ekiplerin çalışmasıyla 12 saatte kontrol altına alındı.

    Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yakup Canbolat, 20 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Yangına 4 helikopter, 3 uçak, 9 arazöz ve 3 dozer ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden 7 itfaiye aracı ve 7 su tankeriyle müdahale edildi. Kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

    AFAD: YANGINLARA MÜDAHALELER HAVADAN VE KARADAN DEVAM EDİYOR

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınları kontrol altına almak için çalışmaların havadan ve karadan devam ettiğini açıkladı. 

    AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre, Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınlara müdahale çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’daki yangınlara müdahale çalışmalarında 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve 1218 araç görev alıyor. Tedbir amacıyla ise 3 bin 583 vatandaşın tahliyesi gerçekleştirildi.

    İzmir’de devam eden yangın nedeniyle ise bölgeye 2 bin 489 personel ve 258 araç ile 604 iş makinesi sevk edildi. Yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle 8 farklı yerleşim yerinde 900 kişi ise tedbir amacıyla tahliye edildi.Bolu Göynük’teki yangına ise 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaş ise tedbir amaçlı güvenli alanlara nakledildi.  

    Manisa Gördes’teki yangında 583 personel, 149 araç ve 121 iş makinesi ile kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Manisa’da ise 1190 kişinin güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi. Aydın Bozdoğan yangınına 35 personel, 10 araç ve 12 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı 3 farklı yerleşim yerindeki 550 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi.

    AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

    Sözcü Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkemizin farklı bölgelerinde çok sayıda yangın çıktı. Havadan ve karadan tüm imkanlarla yangınlara müdahale ediliyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yangınların kontrol altına alınması için fedakarca gayret eden tüm görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadelerine yer verdi.

    BAKAN YUMAKLI İZMİR'DE

    Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'de dün başlayan ve halen devam eden yangına yönelik incelemelerde bulunmak üzere Ankara'dan İzmir'e geçti.

    Bakan Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin Yamanlar Seyirtepe’de açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, "Şu ana kadar 72 yangın çıktı. Bunların 45'i kontrol altında. 27'sine müdahale sürüyor. Sabah itibarıyla sadece Bolu ve Manisa'da yangın vardı. Çok yoğun bir şekilde şiddetli rüzgarın olması buraları alevlendirdi. Bolu'da anızdan kaynaklı yangın çıktı. Yangını başlatanlar gözaltında şu an. İzmir Karşıkaya'da yangın haberi aldık. 3 kişinin piknik amacı yakmış oldukları ateşten. Yamanlar mevkiinde konut alanına yakın olması nedeniyle 17 ev yandı. Şu an için yerleşim yerlerini tehdit edecek unsur yok. İzmir Ödemiş iki çocuğun otluk alanda sigara içerken çıkarmış oldukları yangın. İnanılmaz bir rüzgar var. Yangınların tamamında can kaybı yok. En çok bizi endişeye sevk eden Aydın Bozdağan yangını. " dedi.

    CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN MESAJ

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İzmir'deki orman yangınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

    "İzmir'de çıkan orman yangınından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Orman teşkilatımız başta olmak üzere, yangının kontrol altına alınması için fedakarca mücadele eden tüm görevlilerimize kolaylıklar diliyorum. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

    İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN İZMİR AÇIKLAMASI

    İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı.

    BİR BİNANIN ÇATISI ALEV ALDI

    İzmir’in Karşıyaka ilçesi Zübeyde Hanım mahallesinde, çıkan orman yangınından etkilenen bir binanın çatısı yandı.

    İzmir'de rüzgar şiddetini artırmaya devam etmesi üzerine yangın yerleşim yerlerine ulaştı.

    CAN KAYBI YOK

    Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

    TSK'DAN YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

    Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye destek sağlanması
    TSK'dan 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki yangın söndürme çalışmalarına destek
    ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye destek sağlandığını bildirdi.
    Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterlerin, İzmir, Aydın ve Bolu'daki orman yangınlarıyla mücadeleye devam ettiği belirtildi.
    İzmir'deki yangını söndürme çalışmaları için 2 helikopter daha görevlendirilerek TSK'ya ait bölgedeki helikopter sayısının 8'e çıkartıldığı aktarılan açıklamada, "Şu an için toplam 13 helikopterle İzmir, Aydın ve Bolu'daki yangınları söndürme çalışmalarına destek sağlamayı sürdürüyoruz." ifadesi kullanıldı.

    SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

    AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    megaphone

    Canlı Anlatım Özeti

    o-clock

    SON DAKİKA