hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CANLI | Narin Güran cinayetinde son dakika gelişmeleri... Anne ve amca soruşturmanın neresinde? İşte Narin olayı ile ilgili son durum

    CANLI | Narin Güran cinayetinde son dakika gelişmeleri... Anne ve amca soruşturmanın neresinde İşte Narin olayı ile ilgili son durum
    expand

    Narin Güran cinayetiyle ilgili son dakika gelişmelerini an be an aktarmaya devam ediyoruz. Ölümüyle tüm Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran soruşturmasındaki son durumu canlı blog haberimizden takip edebilirsiniz. İşte ayrıntılar....

    BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran'ın kabrini ziyareti sonrası Diyarbakır Valiliği’nde açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un açıklamalarından öne çıkan satır başları:

    "FAİL VEYA FAİLLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILMAKTADIR"

    Sayın Cumhurbaşkanımız olayı ilk andan itibaren takip etti, etmeye devam ediyor. Ayrıca ilgili bütün kuruluşlarımız süreci yakından takip ediyor. Bu olay ortaya çıkmadan caniler hesap vermeden elimiz kolumuz yüreğimiz burada olacak. Narin kızımızın öldürülmesiyle ilgili soruşturma titizlikle sürdürülmektedir. Tüm delilleri ve tanık ifadeleri toplanmakta ve incelenmektedir. Fail veya faillerin ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyümesi önceliğimizdir. Bir çocuğa zarar vermek tüm insanlığa zarar vermekle eşdeğerdir. Çocuğun üstün yararını gözetmek hayati önemdedir.

    "267 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU"

    21 Ağustos 2024'te Diyarbakır Bağlar ilçesinde ikamet eden Narin kızımızın 15.15 sularında eve doğru yola çıktığı ve bir daha kendisinden haber alınamamıştır. 20.50'de kayıp ihbarı yapılmış ve soruşturma işlemine başlanmıştır. Toplam 75 km alan ile 8 dere, 5 gölet, 21 su kuyusu aranmıştır. 62 ev ve 24 metruk binada adli arama yapılmıştır. 137 kamera incelenmiştir. Toplam 267 kişinin ifadesi alınmıştır. Amca Salim Güran ve komşu Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştır. HTS kayıtları ve baz istasyon bilgileri üzerinde delil toplanma işlemlerine devam edilmektedir. Doku örnekleri incelemeler yapılmak üzere bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp, bir kısmı da İstanbul Adli Tıp kurumumuza gönderilmiştir. Adli tıp kurumundan ölüm sebebine ilişkin rapor beklenmektedir.

    WHATSAPP'TAN CNN TÜRK'E AÇIKLAMA

    Meta, Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında istenen silinen WhatsApp mesajları için açıklama yaptı. WhatsApp'tan yapılan açıklamada, "WhatsApp'ın kişisel mesajlara veya kullanıcı yedeklemelerine erişimi yoktur. Öte yandan bize gelen hukuki talepleri yürürlükteki yasalar çerçevesinde ve ilkelerimiz doğrultusunda incelemekte, teyit etmekte ve yanıt vermekteyiz" denildi.

     

    3 BAKANDAN NARİN'İN KABRİNE ZİYARET

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Diyarbakır’da. Kentte temaslarda bulunan heyet Narin’in kabrini ziyaret etti. Bakanlar Narin'in mezarına çiçekler bıraktı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    AMCA SALİM GÜRAN ANTALYA'DAKİ 1 KİŞİYİ 5 DEFA NEDEN ARADI?

    Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili sır perdesi henüz aydınlatılamadı. NTV'nin haberine göre soruşturmada ifadesi alınan ikinci tanık amcanın olay günü tarlada olduğu iddiasını yalanladı ve "Olay günü Narin'in evinin orada gördüm." dedi. HTS kayıtlarında da amcanın, Narin'in kaybolduğu gün 1 saat 12 dakika içinde Antalya'da yaşayan bir kişiyi 5 kez aradığı anlaşıldı. Ekipler bu arama kaydını da araştırıyor.

    TÜRKİYE'NİN GÖZÜ KULAĞI 3 BAKANIN YAPACAĞI AÇIKLAMADA

    Tüm gözler Diyarbakır'a çevrildi. Narin'in katledildiği köyde 3 bakan kamera karşısına geçecek ve önemli açıklamalarda bulunacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Diyarbakır’a kamera karşısına geçmesi bekleniyor. Üç bakanın soruşturmanın seyri ile ilgili önemli bilgiler vermesi bekleniyor...

    CANLI | Narin Güran cinayetinde son dakika gelişmeleri... Anne ve amca soruşturmanın neresinde İşte Narin olayı ile ilgili son durum

    MUHTAR SALİM GÜRAN MUHTARLIK GÖREVİNDEN AÇIĞA ALINDI

    Narin Güran olayında tutuklu bulunan Tavşantepe Mahalle Muhtarı ve amca Salim Güran, Bağlar Kaymakamlığı’nca görevinden açığa alındı. Mevzuat gereği ilçe idare kurulu kararıyla tutukluğundan dolayı açığa alınıp birinci aza muhtar olarak geçici görevlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    AĞABEYİN KOLUNDAKİ DİŞ İZLERİ YENİDEN İNCELENECEK

    Narin Güran'ın ölümüyle ilgili başlayan soruşturma çok yönlü devam ederken Narin'in şüpheli ağabeyi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma boyunca Narin'in annesi ağabeyini mi koruyor sorusu soruluyordu. bu kapsamda daha önce ağabeyin kolunda oluşan izler incelenmiş ve izlerin kime ait olduğuna dair net bir sonuca ulaşılamamıştı. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından ağabeyin kolundaki izler yeniden incelenecek. Narin'in cesedinin bulunmasından sonra diş izlerinin alındığı ve ağabeyin kolundaki izlerle daha sağlıklı bir karşılaştırma yapılması bekleniyor.

    91 ÖRNEK İNCELENECEK, ÖLÜM SEBEBİ VE SAATİ ORTAYA ÇIKARILACAK!
    3 BAKAN DiYARBAKIR’A GİDİYOR

    Edinilen bilgilere göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Diyarbakır’a gidiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    BAKAN GÖKTAŞ’TAN NARİN GÜRAN AÇIKLAMASI
    İtirafçıdan amcayla ilgili kan donduran sözler: Arif'in kızını öldürdüm

    Narin Güran'ın cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden ve tutuklanan Nevzat Bahtiyar sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, 2 Eylül'de tutuklanan amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." şeklinde kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

    İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın mahkemede anlattıkları oldukça dikkat çekiciydi. Nevzat Bahtiyar, Narin'in cansız bedenini amca Selim Güran'dan alıp kendi ikametine götürüp burada çuvala koyduğunu anlattı. Öte yandan Narin Güran'ın cansız bedenini su altına değil suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdiğini söyledi. İşte Nevzat Bahtiyar'ın mahkemedeki o sözleri:

    "NARİN'İN AYAĞI DIŞARI ÇIKMIŞTI"

    Narin’in cesedini derenin kenarında bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Bana sormuş olduğunuz diğer taşları şu an hatırlamıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim. Üstüne bir tane taş koydum dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Ayrıca çuvalı dere kenarına yerleştirirken Narin’in ayağı dışarı çıkmıştı, ayağı tekrar içine koymadım.

    "AMCA SALİM GÜRAN'DAN KORKMUŞTUM"

    Savcılıkta verdim ifademde geçen Salim’in bana dediği ‘Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm’ şeklindeki ifade doğrudur. Daha önceki ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran’dan korkmuştum.

    "TEK BAŞIMA ÇUVALA KOYDUM"

    Olay günü muhtarla beraber Narin’in cesedini benim arabama yerleştirdik, daha sonra ben kendi ikametimde Narin’in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim.

    "ARAMADA SALİM GÜRAN'LA KARŞI KARŞIYA GELDİK"

    Aramalar sırasında Salim’in tedirgin olduğunu görmüştüm fakat ona benzer bir tedirginliği başka birinde görmemiştim. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki Jandarma personeli annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin’in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için de bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin’in hiçbir akrabası bana Narin’in cesediyle ilgili bir şey sormadı.

    "PİŞMANIM, TUTUKSUZ YARGILANMA TALEP EDİYORUM"

    Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı bendim sildim. Kimsenin bu yönde bir telkini ve ya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım. Tutuksuz yargılanmak üzer serbest bırakılmayı, hakimliğinizin aksi kanaati ise adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederim.

    Narin Güran'ın tutuklu amcasının avukatı davadan çekildi

    21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın cesedi bulunmuş, gözaltına alınan mahalle muhtarı amcası Salim Güran, 2 Eylül'de sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.
    5 Eylül'de Salim Güran'ın avukatlığını üstlenen Seda Toğrul, müdafilik görevinden çekildiğini duyurdu. Toğrul, müdafilikten çekildiğini şu ifadelerle duyurdu:
    “Kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran olayı hepimizi derinden üzmüştür. Şüpheli Salim Güran'ın olayla ilgili somut delil bulunmadan tutuklanmış olduğu 5 Eylül 2024 tarihinde Narin'in yaşayıp yaşamadığı dahi bilinmezken anayasanın vermiş olduğu savunma hakkı kapsamında müdafilik görevi üstlenmiş isek de; dosyada gelinen aşamada sanık beyanları, Narin'in ölü olarak bulunması, dosyaya dahil edilen diğer delileri de göz önünde bulundurarak bir anne olarak savunmaya devam edemeyeceğimden müdafilik görevinden çekilmiş bulunmaktayım. Güzel kızımız Narin'in bu yaşadıklarının derin hüznü ve acısını bir anne olarak doğrudan içimde hissediyorum. Dosyanın bundaki sonraki müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağım. Adil bir yargılamanın gerçekleştirilmesi, tüm sorumluların yargılanması temennisi içinde olacağım.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    NARİN’İN TUTUKLU AMCASI GÖREVDEN ALINDI
    22 şüpheli gözaltında

    Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında aile fertlerinin de olduğu 22 şüphelinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

    İTİRAFÇI TUTUKLANDI

    Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenini dereye gizlediğini itiraf eden şüpheli Nevzat B., sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Jandarma ekiplerince adliyeden alınıp cezaevine götürüldü.

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "8 yaşındaki Narin Güran evladımızın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Nevzat B. çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Narin'in ablası Tülin Güran için de soruşturma açtı

    Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 2019'da hayatını kaybeden Narin’in ablası Tülin Güran'ın ölümünü soruşturmak için Salı günü hastaneden tüm bilgi, belge ve dosyaları talep etti.

    'PEDAGOG EŞLİĞİNDE ÇOCUĞA YALAN SÖYLETTİLER!'

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow