'Laiklik' dedikleri için 'tahrikten' yargılanan gençlerden ikisi beraat etti

DEAŞ'ın Reina'daki katliamının sonrasında Okmeydanı'ndaki bir kahvenanede bu saldırıyla laikliğin hedef alındığını belirttikleri için "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettikleri" iddiasıyla yargılanan 4 gençten 2'si yargılandıkları davada beraat etti. Mahkeme diğer 2 sanığın ise dosyasının ayrılmasına hükmetti.
İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık avukatları katıldı. Sanık avukatları, müvekkillerinin suç işlemediklerini vurgulayarak beraat talep etti. Mahkeme, sanıklar Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya'nın beraatine hükmetti. İki sanığın dosyası ise ayrıldı.
Kılıçdaroğlu: Laikliği savunan gençleri hangi gerekçe ile tutukladınız?
İddianame
DEAŞ tarafından Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan sonra Okmeydanı'ndaki bir kahvehaneye giden bir grubun, kahvehanedekilere, "saldırıyla laikliğin hedef alındığını" kaydettikleri konuşmalarının yer aldığı video yayınlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nca hazırlanan iddianamede, sosyal medyada dolaşan bir video kaydında üç erkek, bir kadının bir kahvehanede yaptığı konuşma içeriğine yer veriliyordu. Bu şahısların, konuşmalarında sosyal demokratları, muhafazakar ve milliyetçi görüşlere karşı kışkırttığı öne sürülüyordu.
Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya tutuklandı
Konuşmanın sosyal paylaşım sitelerinden farklı halk kitleleri arasında gerilime ve ciddi tartışmalara sebebiyet verdiği, bu nedenlerle suçun yasal unsurlarının oluştuğu kaydedilen iddianamede, şüphelilerin "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 3'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. Sanıklardan Ayşegül Başar ve Hamit Dışkaya 25 Nisan 2017'deki ilk duruşmada tahliye edilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Yarın metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?