Kum fırtınası nasıl neden oluşur? Ankara'daki kum fırtınasının sebebi ne? Kum fırtınası Ankara Konya Yozgat İstanbul!

Ankara Polatlı kum fırtınası gerçekleşti. Kum fırtınasının görüntüleri de ortaya çıktı. Ankara kum fırtınası görüntüleri izleyenler kum fırtınasının nedenini ve nasıl oluştuğunu merak ediyor. Ankara'nın Polatlı ilçesinde başlayan ve zamanla etkisini artıran toz fırtınası kent merkezinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Peki kum fırtınası nedir, neden oluşur? İşte merak edilenler ve Ankara'da yaşanan kum fırtınasının görüntüleri!
Sosyal medya Ankara Polatlı’daki kum fırtınasının görüntülerinin yeni hallerini merak ediyor. Birçok insan Ankara Polatlı Kum Fırtınası videolarını konuşuyor. Ankara'nın Polatlı ilçesinde kum fırtınası meydana geldi. İlçeyi devasa toz bulutu kapladı. Meteoroloji birçok bölge için uyarılarda bulundu. Peki ama Ankara'daki kum fırtınasının sebebi ne? Kum fırtınası nasıl ve neden oluşur sorularının yanıtları haberimizde!
Ankara'daki kum fırtınası neden oluştu?
CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, Ankara'da meydana gelen kum fırtınası hakkında açıklamalarda bulundu. Sürmeli, kum fırtınasının nedenini ''İç Anadolu hortum oluşabilen, fırtınaların oluşabildiği bir coğrafya. Dolayısıyla bu tür ani rüzgarlar, ani basınç dalgaları meydana gelebiliyor. Bu kum fırtınasını oluşturan muhtemelen şundan olabilir; uzunca bir süredir yağış yok. Çok kurak gidiyor, toprak çok kurumuş durumda. Ekim ve Kasım'da ciddi kurak geçecek. Yaz boyunca birçok üreticiden de duymuşsundur; orta ve güney bölgelerin üç dört aydır damlanın düşmediği yerler var. Bu kadar kuraklık ardından böyle kuvvetli bir rüzgar ve yükselici harekete meydana geliyor. Bu zamanda da kum fırtınaları oluşabiliyor. Bizim coğrafyamız için, oluşabilecek sistem hareketlerini de göz önünde bulundurduğumuzda bizim coğrafyamız için olası durumlar.'' cümleleriyle açıkladı.
Kum fırtınası nasıl oluşur?
Kum fırtınası genel olarak toz fırtınası olarak bilinir. Kurak ve yarı kurak bölgelerde yaygın olan meteorolojik olay olan kum fırtınası, boranın cephesinin gevşek kum ve tozun uçurulduğunda ortaya çıkar. Parçacıklar, uçurulma ve durdurulma ile nakledilir ve bir yerde toprak erozyonuna ve başka yerde depozisyona neden olur. Sahra Çölü ve Arap Yarımadası çevresindeki kurak topraklar, İran, Pakistan ve Hindistan'dan gelip Umman Denizi'nde biriktirilen bazı katkılar ile birlikte, havadan inen kum ve toz başlıca kaynaktır. Çin'deki fırtınalar ise Büyük Okyanus'a tozları yerleştirir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?