hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kültür Yolu Festivali'nin 6. Durağı Van! Bakan Ersoy CNN TÜRK'e anlattı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    8 ay boyunca devam eden Kültür Yolu Festivali'nin 6. durağı Van. 9 gün sürecek festivalde ziyaretçileri ne bekliyor?Etkinliği yerinde takip eden CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY ŞU İFADELERLE ANLATTI;

    Bu sene 16 şehre çıktık ve 6. duraktayız. Van ilk kez Kültür Yolu Festivaline ev sahipliği yapıyor. Festivallerin birçok amacı var; Hem vatandaşın sanata, kültüre, kolay ve rahat erişimini sağlamak. Hem de Kültüre ve sanata, dolayısıyla sanatçıya destek olmak. Van' a baktığımız zaman aslında bir kültür ve turizm şehri. İran'a komşu, çok yoğun turist alıyor.

    BURAYA GELEN VATANDAŞLARI NELER BEKLİYOR?

    9 gün boyunca çok yoğun. 500'e yakın etkinlik 1000'e yakın sanatçıyla gerçekleşiyor. Aynı anda çakışan etkinlikler de oluyor. Vatandaşlarımıza diyoruz ki kültüryolufestivalleri.com adresinden mutlaka etkinlik programlarını takip edin çünkü doğru seçimi vaktinde yapabilmek için mutlaka takip etmeniz gerekiyor. Her kesimden vatandaşa hitap eden etkinlikler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ETKİNLİKLER BU ZAMANA KADAR NASIL GEÇTİ?

    Eskiden olsa beklediğimizden çok daha iyi geçti diyecektim. Şimdi beklediğimiz gibi iyi geçti diyorum. Çünkü beklenti içine girdik. Her ilde olduğu gibi çok yoğun katılım oluyor. Bu da bizi mutlu ediyor.

    KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TARAFINDAN BİR REKLAM HAZIRLANDI VE CNN'DE YAYINLADI, TÜM DÜNYA TARAFINDAN İZLENDİ, NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

    ABD'de başkanlık yarışı sırasında tam orta noktadan girdiğimiz ilandan bahsediyorsunuz. Bir anlık bir çalışma değil. 4 yıllık çalışmanın eseri. Öncelikli olarak siz bu tarz etkili operasyonları yapmak istiyorsanız bununla ilgili kurumları oluşturmanız gerekiyor. 2019 yılında bir yasa ile Türkiye Turizm Takvimi Geliştirme Ajansı oluşturuldu.
    Bu ajansla birlikte son 4 yıldır biz CNN Internaitonal ile çok yoğun çalışmaya başladık. 200'e yakın ülkede tanıtım yapmaya başladık. Global haber kanalları ile yoğun çalışma içindeyiz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow