hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında! (sonuc.osym.gov.tr)

    KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında (sonuc.osym.gov.tr)
    expand

    KPSS 2021 yerleştirme sonuçları ile ilgili ÖSYM’den beklenen açıklama geldi. Kurumdan yapılan açıklamada sonuçların 09:10’dan itibaren erişime açıldığı ifade edildi. İşte ÖSYM sonuç sorgulama sayfası ve KPSS sonuçları ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM’den yapılan açıklamada “KPSS-2021/1: Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı. 01 - 08 Temmuz 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2021/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 14 Temmuz 2021 tarihinde saat 09.10’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.” denildi.

    ÖSYM SONUÇ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

     KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI ÖSYM SONUÇ SORGULAMA SAYFASINDA

    ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfası olan "sonuc..osym.gov.tr" adresine TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapan adaylar sonuçlarını sorgulayabilecekler.

    Lisans, önlisans ve orta öğretim alanlarında yapılan yerleştirmelerde sadece lisans alanında 7 kontenjan boş kaldı. Tercih yapan 70 bin 713 kişiden bin 20'si ilgili kontenjanlara yerleştirildi.

    Atamalarda en fazla kontenjan 623 ile lisans alanına ayrılmıştı. Lisans alanındaki atamaya 42 bin 897 kişi başvurdu. Başvuranlar arasından 616'sının atama işlemi gerçekleştirildi, 8 kontenjan ise boş kaldı.

    KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında (sonuc.osym.gov.tr)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow