hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YAYINLANDI! KPSS Alan Bilgisi soruları 2024! ÖSYM KPSS Alan Bilgisi soruları, cevapları

    YAYINLANDI KPSS Alan Bilgisi soruları 2024 ÖSYM KPSS Alan Bilgisi soruları, cevapları
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 KPSS’de ilk oturumlar geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiş adaylar Genel Kültür-Genel Yetenek sınavları ile Eğitim Bilimleri sınavlarına katılmıştı. Bu hafta ise alan bilgisi sınavları gerçekleştirilecek. Peki, KPSS Alan Bilgisi 2024 soruları ve cevapları yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen KPSS Alan Bilgisi 2024 oturumları ÖSYM tarafından yapılıyor. Sınava katılan adaylar sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtlıyorlar. Resmi sonuçlar öncesinde de ÖSYM’nin yayınladığı cevap anahtarı üzerinden kendi doğrularını ve yanlışlarını kontrol etme imkanı buluyorlar. Peki, KPSS Alan Bilgisi soruları erişime açıldı mı?

    KPSS ALAN BİLGİSİ SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI  

    -KPSS alan bilgisi 1. gün ilk oturumu 20 Temmuz günü saat 10:15'te başladı. Sınav 2,5 saat sonra yani 12.45'te sona erdi. İkinci oturum ise aynı gün 14:45'te başladı. Hukuk, İktisat, Maliye derslerinden sorular soruldu. Sınav 2,5 saat sonra yani 16:45'te sona erdi.

    ÖSYM genellikle sınav sona erdikten sonra soruları ve cevap anahtarını erişime açıyor. Bu nedenle soruların ve cevapların kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM'den beklenen açıklama geldi Sorular ve cevapların tamamı sadece sınava katılan adayların erişimine açık olacak. Yüzde 10’luk kısmı ise herkese açık olarak yayınlanacak.

    Kurumdan yapılan açıklamada "20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı’nın Alan Bilgisi oturumlarına ait (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik)Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’nın % 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır. Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 21 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.05'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 31 Temmuz 2024 tarihi saat 23.59’da sona erecektir." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ...

    SORULARIN YÜZDE 10'U İÇİN TIKLAYINIZ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow