hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kızını köpek saldırısında kaybetmişti! ''Başka çocuklar aynı kaderi yaşamasın''

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kızını köpeklerden kaçarken kamyon çarpması sonucu kaybeden Murat Pınar, 26 ay önce "Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği"ni kurdu. Pınar, son zamanlarda gündeme gelen sahipsiz hayvanlara yönelik yasal düzenlemeyi CNN TÜRK'e değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baba Murat Pınar acı olayı, ''2022 yılın 5 Mart sabahı kızımı yan taraftaki tarlanın içinde bulunan iki tane başıboş köpek saldırısında, kızım kendini caddeye atıyor. Ve bir kamyon altında kalıyor.'' şeklinde anlattı.

    Acısı unutulacak türden değildi. Murat Pınar başıboş köpeklerden kaçarken, kamyon altında kalan kızını günlerce hastanede mücadele verdikten sonra kaybetti. 23 günlük yoğun bakım süreci sonrası Mahra Pelin Pınar hayata gözlerini yumdu.

    Kızını köpek saldırısında kaybetmişti Başka çocuklar aynı kaderi yaşamasın

    Pınar, ''Yani hepimizin çocuğu, hepinizin çocuğu bugüne kadar saldırıya uğramamış olabilir ama yarın saldırıya uğramayacak garantisini kimse veremez.'' dedi.

    BU DA PINAR'IN BAŞI BOŞ KÖPEKLERLE OLAN MÜCADELESİNİN BAŞLANGICI OLDU

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Acılı baba, ''Ben kızımı kaybetmişim. O köpeklerin sokakta hala durmaları, başka çocuklara, başka insanlara zarar vermeleri kabul edilemezdi.'' ifadelerini kullandı.

    Kızını köpek saldırısında kaybetmişti Başka çocuklar aynı kaderi yaşamasın

    GÜVENLİ SOKAKLAR VE YAŞAM HAKKINI SAVUNMA DERNEĞİ'Nİ KURDU

    Pınar, ''200'ün üzerinde Milletvekili, Bakan, Bakan Yardımcısı görüşmelerimiz yaptık, gerçekleştirdik.'' dedi.

    Kızını köpek saldırısında kaybetmişti Başka çocuklar aynı kaderi yaşamasın

    AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'yla da görüşen derneğin gözü şimdi sahipsiz hayvanlara yönelik yasal düzenleme çalışmalarında.

    Pınar, ''Şu anda da meclise gelmek üzere. Bahadır Bey'in yaptığı görüşmeler ve hazırlayacağı raporu doğrultusunda Meclis'e gelip yasalaşmasını bekliyoruz. Her şekilde devletin çıkartacağı kanunu sonuna kadar destekleyeceğiz. İnşallah insandan yana, önce insan diyen bir kanun çıkmasını bekliyoruz.'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Murat Pınar, önceleri bu sorunu dile getirdiklerinde linçe uğradıklarını söyledi;

    ''Şimdi şöyle söyleyeyim, biz bu yirmi altı ay önce bu derneği kurduğumuzda sosyal medyada başı boş köpek bile denemeyecek durumdaydı. Bunu söyleyen herkes büyük bir linçe uğruyordu. Ancak geldiğimiz noktada artık her türlü çözüm konuşuluyor.''

    DERNEK, DEVLETİN ALACAĞI KARARIN ARKASINDA

    Pınar, ''Yaşatmak istiyorsa barınaklara alır yaşatır, itlaf etmek istiyorsa itlaf eder. Biz oraya karışamayız.'' dedi.

    Pınar, başıboş köpeği sorununun kısırlaştırmayla çözülmesi önerilerine yönelik görüşlerini de aktardı;

    ''Kısırlaştırma, bütün köpekleri söyleniyor ama biliyorsunuz ki geçen hafta açıklanan rakam 4 milyon civarında başıboş köpek var. 4 milyon başıboş köpeğin bir üreme dönemi içerisinde kısırlaştırılması; hep beraber siz, ben, vatandaşların hepsi sokağa indi ve bütün köpekleri yakaladık. Kısırlaştırdık farz edelim ve geri bıraktık. Bu 4 milyon köpek sokakta popülasyonu olana kadar yaşamaya devam edecek.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BU ZAMANA KADAR DEK YAŞANAN ÖLÜMLERE DİKKATİ ÇEKTİ;

    ''Son 26 ayda 81 vatandaşımız, 44 çocuk kaybettik başıboş köpek sebepli. Bu sadece sosyal medyaya yansıyan sizlerin ve bizlerin ulaştığı haberler.'' dedi.

    PINAR'A GÖRE BU SAYILAR KABUL EDİLEMEZ;

    ''Bu duruma geldiğimize göre dört milyon köpek popülasyonu dışarıda yaşamaya devam ederken azalmasını beklemek, demek ki iki yılda 100'e yakın vatandaşımızı kaybetmeye devam edeceğiz. Bu tabii ki kabul edilebilir değil.'' ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow