hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KIRTASİYE RAFLARINDAKİ TEHLİKE! Oyuncak görünümlü suç aletleri: Sİlah, tüfek, çakı...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKEmel Telli | CNN TÜRK

    Oyuncak silah, kılıç, tüfek... Bunlar oyuncak gibi görünse de aslında hepsi birer suç aleti. Üstelik çocuklar bu aletlere kolaylıkla ulaşabiliyor. Hatta kırtasiyelerde bile satılıyor. CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve Kameraman İlayda Yalçınkaya da İstanbul Bağcılar'daki kırtasiyeleri gezdi, veli ve çocuklarla konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OYUNCAK GÖRÜNÜMLÜ SUÇ ALETLERİ...

    Hiçbir şeyden habersiz oyuncak diye aldıkları bu ürünler suç aleti kullanmaya teşvik ediyor. Oyuncak silah, oyuncak mermi ve daha nicesi... Çocukların ellerinden düşmüyor. Oyuncak gibi görünse de hepsi tehlikeli. Üstelik bu tehlikeli oyuncaklar kırtasiyelerde de satılıyor. Birçok kırtasiyede görmek mümkün. Örneğin oyuncak görünümlü suç aletlerinden yalnızca biri; minik çakı.

    KIRTASİYE RAFLARINDAKİ TEHLİKE Oyuncak görünümlü suç aletleri: Sİlah, tüfek, çakı...

    Öğretmenler oyuncak görünümlü çakıları tek tek topladı. Kırtasiyedeki satışına son verdi. Ama piyasada bu tarz tehlikeli oyuncakları görmek mümkün. Biri almazsa, diğeri alıyor. Böylece çocuk, suç aletini küçük yaşta tanımış oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ÇOCUĞU OYUNCAK GÖRÜNÜMLÜ SUÇ ALETİNDEN UZAK TUTUN"

    Yani şiddet araçları, çocukların bilincine küçük yaşlarda giriyor. Bu yüzden uzmanların ebeveynlere uyarısı var;

    KIRTASİYE RAFLARINDAKİ TEHLİKE Oyuncak görünümlü suç aletleri: Sİlah, tüfek, çakı...

    Psikolog Özgenur Taşkın; ''Oyuncak silahlar, bıçaklar, yaralama aletleriyle oynayan çocuklar şiddete yönelim noktasında çok ileri boyuta gidebiliyor. Bu çok ciddi şekilde toplumsal bir sıkıntı haline gelebilir. Kesinlikle çocukların oyuncak bıçak, silahla oynaması uygun değildir. Çocukları böyle oyuncaklardan uzak tutalım. Çocuk bu konuda çok istekliyse durumu anlatmalı 'Bu bir oyuncak olmamalı, bu bir suç aleti, çok zararlı bir alet ve şiddettin içeriği budur. Şiddet karşı tarafa zarardır. Ve bu hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur.' Şeklinde anne babalar gerçekçi bir dille şiddeti anlatmalı'' uyarısında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow