hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2024 tarihleri: Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat kaçta, hangi kanalda?

    Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2024 tarihleri: Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat kaçta, hangi kanalda
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Edirne'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve dünyanın en eski spor organizasyonlarından biri olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl 663. kez gerçekleştirilecek. 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl olduğu gibi Temmuz ayında Edirne’de, Sarayiçi Er Meydanı'nda düzenlenecek. Kırkpınar'da format değişikliğine gidilmesi nedeniyle tarihinde ilk kez lig usulü puanlamayla sporcuların katılım hakkı elde ettiği organizasyonda güreşler bu yıl erken start alacak. Buna göre 2024'ten itibaren her pehlivan Kırkpınar’da güreşemeyecek. Lig usulü ile belirlenen en iyi pehlivanlar katılabilecek. Peki, Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat kaçta, hangi kanalda? İşte Kırkpınar Yağlı Güreşleri gün gün programı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her yıl Edirne'de düzenlenen bu geleneksel etkinlik, 2024 yılında da büyük bir coşkuyla gerçekleştiriliyor. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 5 Temmuz'da başladı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu yıl ilk kez Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yeni bir sistem uygulanacağını açıkladı. 2024 yılında, yağlı güreş liginde en iyi puanı alan pehlivanlar başpehlivanlık güreşlerinde mücadele edecek. Lig kapsamında düzenlenen güreşlerde topladığı puanlarla ilk 32'ye giren başpehlivanlar, Kırkpınar'a direkt katılım hakkı aldı. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılım hakkı elde edecek son 8 başpehlivan ise ön elemeler sonunda belli olacak. Sarayiçi Er Meydanı'ndaki güreşlerde 852 pehlivan er meydanına çıkacak.

    KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

    663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri resmi açılış programı 5 Temmuz'da saat 18.00'de Sarayiçi Er Meydanı'nda başladı. Müsabakalar TRT SPOR ekranlarından naklen yayınlanacak. 

    BAŞPEHLİVAN GÜREŞLERİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

    Başpehlivanlar, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ilk turunu 6 Temmuz Cumartesi saat 13.00'ten itibaren gerçekleştirecek. Cumartesi günü aynı zamanda başpehlivanlık 2. ve 3. tur güreşleri de yapılacak. Aynı gün diğer boyların müsabakaları sürecek. Organizasyonun tamamlanacağı 7 Temmuz Pazar günü ise diğer boy güreşlerinin yanı sıra başpehlivanlık çeyrek final, yarı final ve final güreşleri, ağalık ihalesi ile kapanış töreni icra edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2024 tarihleri: Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat kaçta, hangi kanalda
    KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BİLET FİYATLARI

    663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin biletleri 400 ile 750 lira arasında satışa sunuldu. Eleme ve ilk gün güreşlerinin ücretsiz izlenebileceği Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bilet fiyatları, 6 Temmuz Cumartesi gününe denk gelen ikinci gün için birinci kademe 500 lira, ikinci kademe 400 lira olarak belirlendi. Güreşlerin son gününe denk gelen final güreşinin de yer aldığı 7 Temmuz Pazar günkü organizasyonu izlemek isteyenler, birinci kademe için 750, ikinci kademe için 500 lira ödeyecek.

    TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ÖDÜL NE KADAR?

    Final güreşini kazanarak "Türkiye'nin başpehlivanı" unvanı alacak şampiyon sporcuya 550 bin lira, bu boyun ikincisine 275 bin lira, üçüncülere de 140'ar bin lira ödül verilecek. Başaltı boy birincisi 70 bin, büyük orta birincisi 40 bin, küçük orta büyük boy birincisi 30 bin, küçük orta küçük boy birincisi 20 bin, deste büyük boy birincisi 15 bin, deste orta boy birincisi 12 bin, deste küçük boy birincisi 10 bin, ayak ve tozkoparan birinciler 8 bin, teşvik boy birincilerine 6 bin, minik boy birincileri 5 bin lira ödül alacak. En iyi peşrevle tribünleri coşturacak pehlivana ise 10 bin lira ödül takdim edilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow