hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'de ne oldu? Provokasyonun perde arkası!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesi üzerine halk galeyana geldi. Şüpheliyi linç etmek isteye öfkeli kalabalık bazı iş yerlerini ateşe verdi. Çıkan olaylarda 5 polis de yaralandı. Olayların perde arkasını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ile Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NİHAT ULUDAĞ OLAYI ŞU İFADELERLE ÖZETLEDİ;

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesine 5 yaşındaki bir çocuğun taciz edildiği yönünde bir bilgi hızla sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Uzun süredir devam eden düzensiz göç aleyhindeki propagandalar, manipülasyonlar, algılar burada da sonuç verdi. Neticede vatandaş bir galeyan psikolojisi ile sokaklara döküldü. Yabancı uyruklu kişilerin evlerini işlerini taşlamaya başladı. Ve sonunda da olaya güvenlik güçleri, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri orada müdahale etti.

    Tacize uğradığı iddia edilen çocuk da yabancı uyruklu. 5 yaşındaki çocuk devlet koruması altına alındı. Tacizde bulunduğu iddia edilen genç de gözaltına alındı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü orada kalabalık halka seslendi ve dedi ki; 'Biz suça karışan bu yabancı uyruklu kişileri sınır dışı edeceğiz' dedi. Ve olay sağduyu ile ilerleyen süreçte kapatıldı. Şu an Kayseri'de her şey yolunda. Tacizde bulunduğu iddia edilen genç gözaltına alındı ve savcılık soruşturması da devam ediyor şu an için.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TERÖR VE GÜVENLİK UZMANI COŞKUN BAŞBUĞ:

    Ortada yabancı uyruklular arasında yaşanan bir hadise var. Biz buradaki sorunun devlet olarak farkındayız. Zaten bunu çözmek için de yoğun çaba ve gayret içindeyiz. Sayın Esad'ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu çağrı Türkiye ile yeni bir dönemin açılacak olması zaten önümüzdeki günlerde çok olumlu gelişmelerin yaşanacağını gösteren hadiseler. Suriye ile bizim aramızdaki konu 1. terör 2. göç konusu. Bunu terse döndürmek için her şeyi yapıyoruz. Ama burada bilmemiz gereken şu; Galeyana gelerek bu tarz provokatif eylemlerin önünü açmak. Benim endişe duyduğum konu bu. Yaşanan hadiseyi zaten yakarak, yıkarak değil hukuk çerçevesinde çözersiniz. Devlet zaten bunu çözmek için yoğun bir mesai harcıyor.

    Bir takım çevreler son dönemlerde özellikle sosyal medyada bu konuyu körükleyerek gerilimi tırmandırmanın ve sokakları bu şekilde hareketlendirmenin gayreti içerisinde. Bu yapılar Türkiye'yi karıştırmak ister.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow