hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım Gülpınar kimdir? Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar istifa mı etti?

    Kasım Gülpınar kimdir Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar istifa mı etti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi'nin adayı olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Kasım Gülpınar partisinden istifa etti. Gülpınar'ın istifası sonrasında detaylar merak konusu oldu. Peki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti.

    31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti'den ayrılarak Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mehmet Kasım Gülpınar, 46 bin 770 oy farkıyla Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti.

    KASIM GÜLPINAR KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

    Kasım Gülpınar, 1969 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde doğdu. Siyaset dünyasına adım atmadan önce uzun yıllar çeşitli kamu görevlerinde bulundu. Gülpınar, 2007 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Şanlıurfa milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. Üç dönem boyunca milletvekilliği yaptı ve bu süre zarfında Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevlerde yer aldı.

    2023 yerel seçimlerinde, Yeniden Refah Partisi’nin desteğiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterilen Gülpınar, seçimi kazanarak belediye başkanı oldu. Ancak, kısa bir süre önce sürpriz bir kararla Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow