Kars'ta dereceler -15'i gösterdi

Kars'ta hava sıcaklığı gece -15 dereceye kadar düştü. Vatandaşlar araçlarını üzerine battaniye örterek korumaya çalışıyor.
Kars’a kış bu sene erken geldi. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığın 10 derece birden düştüğü kentte sabah erken saatlerde işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlarda buz mesaisi de erken başladı. Aşırı soğuktan araçlarının camları buz tutan vatandaşlar yaklaşık 20 dakika araçlarının ısınması ve araç camlarının buzunu temizlemekle uğraşıyor.
Kars’a kışın yakıştığını belirten vatandaşlar, “Vallahi memleketimize kış geldi. Artık her taraf buz tutmaya başladı. Soğuklar düştü. Bizde mecburen sabah erken kalk, arabalarla uğraş, hayat geçiyor artık” dedi.
"İNSAN ALIŞIYOR"
Kars’a alıştığını ifade eden Onur Koç, “6 yıldır buradayız, yine içimizi üşüten bir soğuğumuz var. Zor ama insan alışıyor. Bir süreden sonra da sevmeye başlıyor” diye konuştu.
Kışı beklediklerine dikkat çeken vatandaşlar, “Uzun zamandır Kars’ımız için kışı bekliyorduk. Kış Kars’a daha çok yakışıyor. Sevinçliyiz. Tabi ki zorluk yaşıyoruz, ama böyle daha mutluyuz. Soğuk şuan eksi 5 derece, daha kışın başlangıcı Kars için” şeklinde konuştu.
Öte yandan havaların soğumasıyla birlikte Karslılar da kışlık giysilerini giymeye başladı. Özellikle soğuk havanın geceleri etkili olduğu kentte vatandaşlar araçlarının birkaç defa çalıştırarak donmasını önlüyor. Kentte hava sıcaklığı gece eksi 15, gündüz ise eksi 9 derece olarak ölçüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Geriye soru işaretleri kaldı! Ece'nin ölümünde arkadaşından dikkat çeken sözler: "Tuvalet temizlettirdiler"
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI 2025: Başvuru tarihleri, şartları ve kadro dağılımı!
Spiritüal İstismar: Kuantum, Enerji ve Biyokimyanın Psikolojik Etkileri
Emeklinin Gözü Beştepe'de: Bayram İkramiyesi Artacak mı? Kabine Toplantısında Kritik Gündem Maddeleri!
Diyarbakır'da kayıp olarak aranırken, Batman'da öldürülmüş halde bulundu: 14 gözaltı!