hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Karar terör örgütlerini cesaretlendirebilir"

    Karar terör örgütlerini cesaretlendirebilir
    expand

    TBMM Başkanı Köksal Toptan, Avrupa Adalet Divanı'nın PKK kararını şiddetle kınadığını bildirerek, "Avrupa'dan çıkan bu tür kararlar, terör örgütüne yarı müsamaha ile bakan bir takım ülkeleri daha rahat hale getirebilir ve terör örgütlerini cesaretlendirebilir" dedi.

    Toptan, Emniyet teşkilatının kuruluşunun 163'üncü yıldönümü dolayısıyla İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve bir grup polisi Başkanlık Divanı Salonu'nda kabul etti.
     
    Küresel terörle mücadelenin, küresel bir anlayışı da beraberinde getirdiğini ifade eden Toptan, "Terörle mücadelenin bazı ülkeler tarafından kavranılmadığını, görmezlikten gelindiğini veya terör kendisine bir zarar vermiyorsa 'başka ülkelerde terör olabilir' mantığıyla olaylara yaklaşıldığını üzülerek görmekteyiz. Bu çerçevede, dün Avrupa Adalet Divanı'nın almış olduğu kararı şiddetle kınıyorum" dedi.
     
    Toptan, "AB'den yapılan açıklamalara göre, kararın içeriği PKK terör örgütünün terör örgütü sayılmadığı anlamına gelmiyor ise de bir kısım üye ülkelerin yaptıkları açıklamalarda, böyle bir kararın kendi uygulamalarını değiştirmeyeceğini gösteriyor olsa da Avrupa'dan çıkan bu tür kararlar, terör örgütüne, bizi ilgilendiren terör örgütüne veya başka terör örgütüne yarı müsamaha ile bakan bir takım ülkeleri daha rahat hale getirebilir ve terör örgütlerini cesaretlendirebilir" diye konuştu.
     
    "Yeni adımlar atılmasını bekliyoruz"

    Köksal Toptan, "O nedenle biz Türkiye olarak, bu konuda canı yanan, şehitler veren, askerini, polisini şehit veren bir ülke olarak terörden çok çekmiş, zarar görmüş bir ülke olarak bu kararın süratle Avrupa Konseyi veya AB ülkeleri tarafından düzeltilmesini, teröre ve teröriste cesaret vermesine engel olacak şekilde yeni açılımlar ve adımlar atılmasını bekliyoruz" dedi.
     
    "Bu yapılmazsa, bizim terörden göreceğimiz her zararın faili arasına, buna müsamaha edenler, teröre yeşil ışık yakanlar, teröre müsamaha ile yaklaşanlar da dahil olur" diyen Toptan, "Bizim her şehidimizin müsebbiplerinden biri de bu işe göz kırpanlar olur. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz Türkiye olarak" şeklinde konuştu.
     
    Toptan, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğine dikkat çekti ve "Hiç kuşku yok ki kim ne düşünürse düşünsün, ne karar verirse versin, Türkiye olarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden kim olursa olsun, ne olursa olsun, her türlü terör hareketine karşı Türkiye, polisiyle askeriyle insanıyla her bölgedeki vatandaşıyla sonsuza kadar gerekiyorsa mücadelesini sürdürecektir" dedi.
     
    TBMM Başkanı, "O nedenle Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı kararın bizim açımızdan böyle bir değerlendirmesini şimdilik yapıyoruz. Ama süratle herkesin başını iki elinin arasına alıp bu terör hareketlerinin bir gün kendi kapısını da çalabileceğini düşünmesini öneriyoruz" ifadesini kullandı.
     
    Toptan, polislere özlük haklarının düzeltilmesi konusunda taahhüdü bulunduğunu belirterek, bu konuda sonuna kadar polisin yanında olacağını bildirdi.
     
    "Polisin başarısından gurur duyuyoruz"
     
    Toptan, "Sokakta gezerken, özgürlüğümüzden emin olarak geziyoruz. Bunu, hayatın her aşamasında hissettirmeden sağlayan polis teşkilatımızdır. Polis teşkilatımızın yarattığı güven ortamıdır. 163'üncü kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Bu çok önemli bir geçmişi ifade etmektedir. Bir buçuk asırı aşan bir sürede polis teşkilatımız her geçen gün kendini yenileyerek, teknolojik imkanlarını yenileyerek başarıyla hizmet vermektedir" dedi.
     
     
    "Son yıllarda polisimizin doğrudan muhatap olduğu çok önemli yasalardapek çok değişiklik yapıldı" diyen TBMM Başkanı, "Şükranla ifade etmek gerekir ki akıl almaz kısa bir sürede polis teşkilatımız, kabul etmek lazım jandarmamız bu yeni yasal düzenlemeleri en küçük bir adli hataya sebep olmaksızın çok çabuk kavramış ve uygulamaya başlamıştır. Belki de uyum sağlayan kurumların başında polis teşkilatımız gelmektedir. Bütün zorluklara rağmen, bütün özlük haklarındaki eksikliklere rağmen gösterdiği fedakarlık gerçekten takdire değerdir" şeklinde konuştu.
     
    Köksal Toptan, polisin özellikle terör, uyuşturucu, insan kaçaklığı ileorganize suçları kısa sürede çözdüğünü ve faillerine ulaştığınıbelirterek, polisin gösterdiği yüksek başarıdan gururla söz ettiklerini bildirdi.
     
    "Güvenlik yoksa demokrasi yok demektir"
     
    Toptan, "Güvenlik yoksa demokrasi yok demektir. Güvenlik yoksa özgürlük yok demektir. Çünkü güvenlik hissetmeyen bir insanın kağıt üzerinde yazılı özgürlükleri kullanması fiilen mümkün olamaz. Polisimizin sağladığı güvenlik ortamı, bir manada demokrasimizin gelişmesi, hak ve özgürlükler alanın da genişlemesini beraberinde getirmesi bakımından büyük önem taşımaktadır" dedi.
     
    Köksal Toptan, "Bu konuda da önemli mesafeler alınmıştır. Bilginin küreselleşmesinden bahsediyoruz. Bu olağanüstü güzel birşey. Ama özellikle son yıllarda terörün de küreselleştiğine şahitlik etmekteyiz. Küreselleşen terör, dünyanın en iyi korunan ülkelerini bile tehdit etmekte, nereden ve nasıl geleceği bilinmeden insanlık için insanlığın geleceği için çok büyük bir tehlike arz etmektedir" diye konuştu.
     
    Bakan Atalay: "Polis teşkilatımızın çalışması 24 saattir"
     
    İçişleri Bakanı Atalay da kabulde yaptığı konuşmada, bu haftanın "Polis Haftası" olarak kutlandığını söyledi.
     
    Hafta içinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Atalay, TBMM Başkanı Toptan'a polis teşkilatına gösterdiğiniz güven ve ilgiye teşekkür etmek hem de tavsiyelerini almak için ziyaret ettiklerini belirtti.
     
    Polisin eğitimini daha da geliştirerek, kararlı bir şekilde ülkenin hizmetinde çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Atalay, "Polis teşkilatımızın çalışması 24 saattir. Polis teşkilatımız görevlerini iyi yaparsa vatandaşlarımız, hayatı rahat ve güvenlik içinde yaşar. Temel görevimiz, ülkemizde huzuru, güvenliği ve asayişi sağlamak ve vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını temin etmektir. Elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Azimle çalışmalarımız devam edecek" dedi.
     
    Atalay, yeni planları ve projelerinin bulunduğunu belirterek, "Özellikle polis teşkilatımızın hem imkanlarını artırma hem özlük haklarını biraz daha güçlü hale getirme hem polis eğitimini ve eğitim kurumlarını daha fazla geliştirme yönünde çalışmalarımız var. Bu yönde bize desteğiniz olursa çok memnun oluruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow