Kamp Armen'in tapusu iade ediliyor

Kamp Armen'in yıkımına karşı yürütülen çabalar sonuç verdi. Tuzla'daki çocuk kampının bulunduğu arazi, sahibi tarafından Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı'na bağışlanacak.
Arazinin sahibi Fatih Ulusoy yazılı bir açıklama yaptı.
Ulusoy, ermeni yetimhanesi tarafından kamp yeri olarak kullanılan araziyi, tapu iptal işlemi ile el değiştirdiği bilgisine sahip değilken satın aldığını belirtti.
Kampın yıkımına karşı oluşan kamuoyu hassasiyetinin bağış kararında etkili olduğunu kaydeden Ulusoy, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da bu konuda kendisinden ricacı olduklarını anlattı.
Fatih Ulusoy 1915 olaylarına ilişkin tartışmalara da atıfta bulunduğu açıklamasında, "Ermeni vatandaşlarımızın düşünce ve hassasiyetlerine, ülkemizin sosyal barışına ve birliğine katkı sağlamak amacı ve temennimle konu araziyi Gedikpaşa Ermeni Proteston Kilisesi Vakfı'na bağışlayacağımı kamuoyumuza saygıyla duyururum" ifadelerini kullandı.
Haber, Kamp Armen'de 18 gündür nöbet tutan gönüllülerce sevinçle karşılandı ancak tapu iade edilene dek nöbetin süreceği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz