hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İZMİR YANGINI SON DURUM: İzmir yangınları söndürüldü mü, kontrol altına alındı mı?

    İZMİR YANGINI SON DURUM: İzmir yangınları söndürüldü mü, kontrol altına alındı mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bolu’nun Göynük, Manisa’nın Gördes, İzmir'in Karşıyaka, Aydın'ın Bozdoğan, Karabük'ün Ovacık, Muğla'nın Milas ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahaleler sürüyor. İzmir'de Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinde etkili olan orman yangınları yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı son açıklamada; "72 yangının 69'unun kontrol atında 1600 hektar ormanlık alan yangından etkilendi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın yok" dedi. Peki, İzmir yangınları söndürüldü mü, kontrol altına alındı mı? İşte çıkan yangınlarda son durum gelişmeleri.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika İzmir yangın haberleri yakından takip ediliyor. Ülke genelinde hava sıcaklıklarının bir kez daha artış göstermesiyle birlikte, orman yangını haberleri de peş peşe geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye’nin farklı yerlerinde devam eden yangınları kontrol altına almak için çalışmaların havadan ve karadan devam ettiğini açıkladı. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa’daki yangınlara müdahale çalışmalarında 90 hava aracı, 4 bin 717 personel ve 1218 araç görev alıyor. 

    İZMİR YANGINI SON DURUM 17 AĞUSTOS 2024

    İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına havadan müdahale edilmeye yeniden başlandı. İzmir yangınlarında son durumla ilgili olarak yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'dan yola çıkarak İzmir'deki yangın bölgesine gitti. Burada açıklama yapan Bakan Yumaklı, "İzmir Karşıyaka'daki yangının çıkış nedeni piknik ateşi. 3 kişi tespit edildi. Yakalama çalışmaları devam ediyor. İzmir Ödemiş'teki yangını otluk alanda sigara içen iki çocuk çıkardı. Yangınlarda herhangi bir can kaybı yok" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YERLEŞİM ALANLARI TAHLİYE EDİLDİ

    İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yangın nedeniyle Doğançay ve Sancaklı mahalleleri tahliye edildi. Yamanlar Karatepe mevkisinde önceki gün ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerleri ile sanayi sitesine sıçrayıp 3 mahallenin de boşaltılmasına neden olan yangına, günün ağarmasıyla ekipler havadan müdahale etmeye başladı. Yamanlar mevkisinde 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı, 44 iş yeri tahliye edildi.

    İZMİR YANGINI SON DURUM: İzmir yangınları söndürüldü mü, kontrol altına alındı mı

    İZMİR YANGINI SON DURUM: İzmir yangınları söndürüldü mü, kontrol altına alındı mı

    AYDIN YANGINI SON DURUM

    Aydın’ın Didim ilçesinde saat 13.00 sıralarında çıkan makilik yangını, ekiplerin çalışmasıyla 12 saatte kontrol altına alındı. Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Aydın Valisi Yakup Canbolat, 20 evin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti. Aydın Bozdoğan yangınına ise 35 personel, 10 araç ve 12 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. Tedbir amaçlı 3 farklı yerleşim yerindeki 550 vatandaşın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA YANGINI SON DURUM

    Milas’ta çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürerken, yangın 6'ncı saatini geride bıraktı. 

    BOLU YANGINI SON DURUM

    Bolu Göynük’teki yangına ise 986 personel, 384 araç ve 371 iş makinesi ile müdahale çalışmaları devam ediyor. 4 farklı yerleşim yerindeki toplam 413 vatandaş ise tedbir amaçlı güvenli alanlara nakledildi.  

    MANİSA YANGINI SON DURUM

    Manisa Gördes’teki yangında 583 personel, 149 araç ve 121 iş makinesi ile kontrol altına alma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Manisa’da ise 1190 kişinin güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirildi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow