İstanbul Maslak'ta bitmeyen trafik çilesi
Birbiri ardına dev binaların yükseldiği Maslak ve çevresi trafik açısından artık İstanbul'un en çileli noktalarından biri haline geldi. Metropolün ana arteri Büyükdere caddesi, sabah ve akşam saatlerinde dev şirketlerin bulunduğu binalardan çıkan ya da binalara giren binlerce çalışanı taşımak için kuyruğa giren servis araçlarının yoğunluğu nedeniyle tam bir trafik kilidine dönüştü. Servis şoföründen, onun taşıdığı çalışana, güzergahı kullanan araç sürücüsünden, toplu ulaşım araçlarını kullanan yolculara, herkes, ama herkes şikayetçi.
Türkiye'nin en yüksek binalarının, o binalarda da ülkenin en büyük şirketlerinin bulunduğu Maslak, İstanbul'un trafik yoğunluğu açısından en sorunlu bölgesi haline geldi. Sabah ve akşam, günde 2 kez personel taşımak üzere caddeye giren yüzlerce servis aracının park ettiği dakikalarda bölgede tam bir trafik keşmekeşi yaşanıyor.
"O saatlerde" 3 şeridin 2'si iptal oluyor
Sabah işlerine, iş bitişi evlerine gitmek isteyen personeli taşıyan servis araçlarının yol kenarına park etmesi nedeniyle üç şeritli yol ikiye, hatta kimi zaman tek şeride düşüyor. Aynı bölgede bulunan dev şirketlerde çalışanların kademeli olarak çıkış yapmalarına rağmen yol tıkanıyor, ambulans itfaiye aracı gibi acil müdahale ekiplerinin geçişi bile zor, hatta çok zor hale geliyor.
Oradan oraya koşuşturuyorlar
Toplu ulaşım araçları duraklara yanaşamıyor. Yolcular çileden çıkıyor. Cadde ortasındaki otobüs, minibüs ve servislerine binebilmek için tehlikeyi göze alan onlarca kişi oradan oraya koşuşturuyor.
Sabah saat 07:00 ve akşam 17:00 de yaşanan çile, diğer saatlerde kısmen de olsa hafifliyor. Ama bölgedeki iş merkezlerinde Türkiye'nin en büyük şirketleri olunca trafiğe bu saatlerde de "normal" demek kolay değil. Sabah saatlerinde, servislerin yolcularının indirir indirmez hareket etmesi nedeniyle akşama göre daha az sorun yaşanıyor.
"Servis aracı yoğunluğu"
Maslak trafiğinde kalan bir sürücü sıkışıklığın tek sebebini servis araçlarına bağlarken, bir taksi şoförü servis araçlarının başka bir yere alınması önerisinde bulundu. Büyükdere Caddesi'ni kullananlar bu saatlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle yaklaşık 1,5 saat kayıp yaşadıklarını dile getirdi.
Servisçiler de dertli
Büyükdere Caddesi çevresinde yer alan iş yerlerinde servis araçlarının girebileceği park ya da açık alan olmaması nedeniyle personeli yol üzerinde indirmek-bindirmek zorunda kalan servis şoförleri de durumdan rahatsız.
Sürücü de yolcu da trafik kilidiyle boğuşuyor
Servis araçlarının yolcularını almak için 10 dakika beklemesi bile söz konusu noktada trafiğin katlanarak yoğunlaşmasına yol açıyor. Bundan sonra, direksiyon başındaki her sürücü ve taşıdığı yolcular Maslak'taki trafik kilidini çözmek için uğraş veriyor.
"2 kilometrelik yeri 1 saatte gittiğimiz oluyor"
Trafiğin Seyrantepe'de bulunan Galatasaray stadından Sarıyer'e kadar uzanabildiğini belirten servis yetkilisi Salih Bayraktaroğlu, “Trafik yoğunluğunu çok etkiliyoruz. Ama Maslak bölgesinde hizmet veren firmaların otoparkı yok. Otopark hizmetini Büyükdere Caddesi üzerinden karşılamak durumunda kalıyoruz. 2 kilometrelik yeri 1 saatte gittiğimiz oluyor" diye konuştu. Uygulamanın kendileri için de sorun teşkil ettiğini söyleyen Bayraktaroğlu, “Servis şoförleri burada sürekli ceza yiyor. Hatta aynı dakikada 2 farklı ceza yiyen arkadaşımız var" dedi.
“Yaptığım işten nefret ediyorum"
Maslak'tan personel taşıyan bir servis şoförü de aldığı cezalardan bezmiş durumda. 8 aydır 8 kez ceza kesildiğini belirten servis şoförü “Bir ceza 80 lira, benim zaten günlüğüm o kadar" diyerek isyan etti. Bu işi yapmak zorunda olduklarının ancak kendileri için uygun koşulların olmadığını vurgulayan servis şoförü “Bu sıkışıklığı isteyerek yapmıyoruz, ancak yapmak zorundayız. Dakikalık da olsa yarattığımız kargaşa nedeniyle, yaptığım işten nefret ediyorum. Hiçbir binanın önünde otopark sistemi yok. Mecburen anacadde üzerinden alım yapıyoruz" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü