hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Büyükşehir belediye başkanı adayları! AK Parti, CHP İstanbul adayları kimler? MHP, DEM, TİP, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir adayları ve yaşamları bilgileri, hayatı!

    İstanbul Büyükşehir belediye başkanı adayları AK Parti, CHP İstanbul adayları kimler MHP, DEM, TİP, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir adayları ve yaşamları bilgileri, hayatı
    expand

    31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan 2024 Türkiye yerel seçimleri için AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, TİP ve DEM Parti İstanbul belediye başkan adaylarını YSK’ya sunacak. Medyada en çok merak edilen Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum dışında İstanbul Belediye başkanlığı için adaylar kim olacak? Sorusunun yanıtı… Peki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları kimler? İşte 2024 Türkiye yerel seçimleri için AK Parti, CHP, MHP, TİP, İYİ Parti ve DEM Parti İstanbul belediye başkanı adayları…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul seçmenleri sandıkta oy kullanacakları partilerin belediye başkanı adaylarını araştırmaya başladı. Büyükşehir ve il belediyeleri ile ilçe belediyeleri partiler arası rekabetin en fazla olduğu alanlar olarak göze çarpıyor. Siyasi partiler buralardan belediye başkanı seçilmek için adına güçlü isimleri ön plana çıkarıyorlar. İşte İstanbul seçimi ile ilgili tüm detaylar…

    İSTANBUL'UN İLÇELERİ NELER?

    İstanbul'un ilçeleri; Adalar, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Silivri, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu’dur.

    AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kimdir? 

    Murat Kurum'un kendi cümleleriyle hazırlanan biyografisi şu şekildedir: 

    7 Mayıs 1976 yılında Ankara Çankaya’da dünyaya geldim. Kızılcahamamlı ev hanımı Satı Kurum ile Konyalı memur Mehmet Kurum’un evladıyım. Üç kardeşiz. Dilek isminde ablam, Didem isminde bir kardeşim var. Şengül Hanım’ın eşiyim, üç çocuk babasıyım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlkokula Konya’da Gazi İlköğretim Okulu’nda başladım. İnşaat mühendisi olan babam o dönem Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nda çalışıyordu. Mardin’e tayine çıkmasıyla 2. ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda devam ettim. Sonra Ankara’ya geldik. 4 ve 5. sınıfı Seyranbağları’nda tamamladım. Ortaokul ve lisedeyse Mimar Kemal’e gittim. Üniversite sınavına girdiğimde babam gibi mühendis olmak istedim. Konya Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği’ne girdim. Ama gönlümde yatan inşaat mühendisliğiydi. İlk yılın sonunda tekrar sınava girerek bu kez yine aynı üniversitede istediğim bölümü kazandım. 1999 yılında, Türkiye’nin Marmara Depremi’yle sarsıldığı bir dönemde Selçuk Üniversitesinden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldum. Yüksek lisansımı ise Kentsel Dönüşüm alanında yaptım.

    Mezun olduktan sonra işe temelden başladım. 1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştım. Kamuyla 2005 yılında TOKİ’de, Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalışmaya başladığımda tanıştım.

    2006-2018 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü sonrasında , 2009’da Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevine getirildim. Emlak Konut’un rekor bir büyümeye ulaşması, marka değerini artırması için özveriyle çalıştım. Cumhuriyet tarihinin en büyük iki halka arzını ekibimizle gerçekleştirerek, özellikle İstanbul’a güvenli, sağlıklı konutlarla modern yaşam alanları kazandırdık.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2018’de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandım. Bakanlık görevim boyunca tüm ekibimle; yeni bir şehircilik anlayışıyla şehirlerin kalkınması ve dirençli hale getirilmesi, bunu yaparken de çevremizin korunması için hassasiyetle çalıştım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal devlet anlayışı doğrultusunda TOKİ’mizle dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için sosyal konut kampanyaları hazırladım. İstanbul özelinde de kentsel dönüşüm çalışmalarının bir seferberliğe dönüşmesi için çalışmalarda bulundum. Bakanlık görevim boyunca çok sayıda afet yaşadım. Manavgat ve Marmaris’teki yangınlar, Kastamonu Bozkurt, Sinop ve Giresun’daki seller, Elazığ, Malatya, İzmir’deki depremler… Hepsinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için günlerce bölgede kaldım. TOKİ ile şehirlerin yeniden ihyası, yeni güvenli konutların yapımı için çalıştık. 46 bin afet konutunu sosyal donatılarıyla birlikte milletimize kazandırdık. Son olarak asrın felaketinde de bölgede 57 gün kalarak, geçici yaşam alanlarının kurulmasının ardından yine TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile 180 bin afet konutunun yapımını başlattık. 5 yılda 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimize ulaştık. 484 millet bahçesinin yapımını başlattık. Bakanlık görevim boyunca Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlatılan Sıfır Atık felsefesinin yaygınlaşması için de yoğun çaba harcadım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Profesyonel çalışma hayatında devletimizin her kademesinde vatana ve millete hizmet için gece gündüz çalışmış bir bürokrat olarak gelinen noktada TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimiz ve milletimiz için üretmeye, çalışmaya devam ediyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışmadığım zamanlarda da ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. 18 yaşında Mehmet, 15 yaşında Zeynep ve 5 yaşında Zehra isminde üç çocuğum var. Ailece geçirdiğimiz vakitlerin yanısıra Mehmet ile play station ve basketbol oynuyor, Zeynep ile sinemaya gidiyor, Zehra ile resim yapıyoruz. Dizi ve film izlemeyi de seviyorum, özellikle eski Türk filmlerini tercih ediyorum.

    CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu kimdir?

    1970'te Trabzon’da doğan Ekrem İmamoğlu İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünden mezun oldu.

    1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketlerinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı'na kadar yükseldi.

    Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü'nde yöneticilik yaptı. Trabzonspor Basketbol Kulübü'nde de kurucu ve başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Beylikdüzü ilçesinde spora katkı adına Beylikdüzüspor Kulubünde de görev aldı. Kulübün tesislerinin oluşmasında ve yapımında büyük katkılar sundu.

    2008 yılında CHP’ye üye olduktan sonra 2009 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediyesi için aday adayı oldu. 16.09.2009'da CHP MYK tarafından İlçe Başkanlığı’na atandı. 27.12.2009'da yapılan CHP Beylikdüzü İlçesi 1. Kongresinde seçilen ilk İlçe Başkanı oldu. 18.03.2012'de yapılan CHP Beylikdüzü İlçesi 2. Kongresinde yeniden ilçe başkanı seçildi. Bu süreçte 2010 Referandumu ve 2011 Genel Seçimleri'ni yönetti. 2014 Yerel Seçimleri'nde yerel yönetimi hedefleyen İmamoğlu, 15 Temmuz 2013 tarihinde dört yıldan beri yürüttüğü ilçe başkanlığı görevini sonlandırdı. 2014 CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı olup kazanan Ekrem İmamoğlu, halen Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak görevini sürdürmektedir.

    Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin olan Ekrem İmamoğlu başta Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

    Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu 23 yıldır Beylikdüzü’nde yaşıyor.

    Ekrem İmamoğlu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi.

     

    İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu kimdir?

    Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Siyasetçi ve iş insanıdır. Şuan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

    Tam ismiyle Satuk Buğra Kavuncu, Edmenton İlkokulunda başladığı eğitim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesini tamamlayarak devam etti.

    1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olurken, profesyonel kariyerine büyük potansiyel gördüğü Kazakistan Almatı'da yapı kimyasalları alanında başladı.

    Satış, pazarlama ve yatırım konularında kazandığı bilgi ve deneyimi sayesinde kısa süre içerisinde başarıya ulaştı. 1997 yılında USTA LLP'yi kuran isim, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya'daki büyümesinde önemli bir rol oynadı.

    2008 yılında şirketini başarılı bir şekilde sattıktan sonra, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP'nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya'nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi. Orta Asya'da bulunduğu süre boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde akıcı hâle geldi.

    2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, 2012-2016 yılları arasında ise BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşen isim, Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO ünvanıyla yürüttüğü kariyerine devam etti.

    Buradaki kurumsal kariyerinin ardından 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'deki siyasi hayatına başladı. Orhan Kavuncu'nun oğlu, Enver Altaylı'nın yeğenidir.

    2018 yılında İyi Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlendi. 2022'de İyi Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak göreve getirildi.

    Buğra Kavuncu, 31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Belediye Başkan adayı olarak görev alacak.

    Yeniden Refah Partisi İstanbul Belediye Başkanı Adayı Mehmet Altınöz kimdir? 

    1973 Bursa doğumlu, Bursa Anadolu Lisesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat bölümü mezunudur.

     

    Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İşletme Bölümünde  Yönetim ve Organizasyon Yüksek  lisansı (MBA) yapmıştır.

     

    Altınöz AŞ. Yönetim Kurulu Başkanıdır. Saadet Partisi Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği ve STK ve Halkla ilişkiler Bşk.Yrd. görevlerinde bulundu. 

     

    Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir.
    İyi derecede İngilizce bilen ALTINÖZ, evli ve iki çocuk babasıdır.

    Saadet Partisi İstanbul adayı Birol Aydın kimdir?

    1969 yılında Gümüşhane Şiran’da doğan Birol Aydın; lisans eğitimini 1992-1997 yılları arasında Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi'nde tamamladı.

    1997-2012 yılları arasında Tunus ve Kocaeli'de çeşitli alanlarda ticari faaliyetlerde bulundu.

    Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin çeşitli kademelerinde görev aldı.

    Siyaset hayatında Fazilet Partisi Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Aydın, 2006 yılından bu yana Saadet Partisi GİK Üyesidir.

    2010-2019 yılları arasında sırasıyla Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüten Aydın, Parti Sözcüsü olarak görevine devam ediyor.

    14 Mayıs 2023’te yapılan seçimler sonucunda Aydın, TBMM 28. Dönem Saadet Partisi İstanbul Milletvekili oldu.

    Zafer Partisi İstanbul Adayı Azmi Karamahmutoğlu kimdir?

    Azmi Karamahmutoğlu, 1966'da Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi.

    İlkokul ve ortaokul eğitimini de Trabzon merkezde tamamlayıp, 1983 yılında Trabzon Ticaret Lisesi’ni bitirdi.

    1989 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin MYO İşletmecilik bölümünü bitirdi.

    Üç çocuk babası olan Karamahmutoğlu, "yenilenebilir enerji" sektöründe faaliyet göstermektedir.

    SİYASİ KARİYERİ

    Karamahmutoğlu, MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in hayattayken atadığı son Ülkü Ocakları Genel Başkanıdır.

    1991 yılında MHP'den Ankara Milletvekili seçilen Azmi Karamahmutoğlu, 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

    Türkeş’in ölümünün ardından 1997’de yapılan MHP Kongresi'nde söylediği sözlerin ardından tanisyonun yükselmesi ile adından söz ettirdi.

    1999 yılında ikinci kez MHP’nin Ankara Milletvekili olarak TBMM’de görev aldı.

    DEM Parti İstanbul Adayı Meral Danış Beştaş kimdir?

    5 Nisan 1967 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Halkların Demokratik Partisi Adana milletvekili ve eş genel başkan yardımcısı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Diyarbakır Barosu'na bağlı olarak serbest avukatlık yaptı. Baro yönetiminde görev aldı, kadın hakları ve insan hakları alanlarında uzmanlaştı. AİHM'e götürülen hak ihlalleri davalarında avukatlık yaptı.

    25 ve 26. Dönemlerde Adana, 27. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcılığı ve HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. TBMM'de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyeliği görevini ifa etti. Anayasa Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu Kâtip Üyesi olarak görev yaptı. HDP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

    14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem Erzurum Milletvekili seçilmiştir.

    Vatan Partisi İstanbul Adayı İbrahim Okan Özkan kimdir?

    28 Haziran 1994'te Bursa'da doğan İbrahim Okan Özkan, ilköğretimden üniversiteye kadar Bursa'da yaşadı. Lise son sınıfta Türkiye Gençlik Birliği'ne üye oldu. 2012’de İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimine başladığı dönemde Vatan Partisi (İşçi Partisi)'ne üye oldu. 2015-2021 yılları arasında TGB İstanbul İl Başkanlığı ve TGB Genel Sekreterliği görevlerini yürüten Özkan, 2021'den beri Vatan Partisi İstanbul İl Sekreterliği görevini yapmıştır. Özkan, 22 Haziran 2023 tarihinden bu yana Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2018 Genel Seçimlerinde İstanbul 1. Bölgeden, 2023 Genel Seçimlerinde İstanbul 2. Bölgeden milletvekili adayı oldu. Evlidir.
     
     Deva Partisi İstanbul adayı İdris Şahin kimdir?

    1974 yılında Çankırı’da doğdu.

    1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

    Türk Ceza Hukuku ve İdare Hukuku alanlarında uzman olup, serbest avukatlık yapmaktadır.
    İki Dönem Çankırı Baro Başkanlığı görevinde bulundu.

    24. Dönem milletvekili genel seçimlerinde Ak Parti’den Çankırı milletvekili olarak seçilmiş. Bu süreçte birçok önemli araştırma komisyonlarının sözcüsü olarak görev aldı. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği görevinde bulundu.

    9 Mart 2020’de DEVA Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı.

    DEVA Partisi Seçim İşlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı ve parti sözcülüğü görevlerini devam ettirmektedir.

    Evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow