İstanbul Ankara ve İzmir'de 2017 referandum sonuçları ne durumda? | Geçersiz oy sayısı
İstanbul Ankara ve İzmir'de 2017 referandum sonuçları üzerinden üç büyük şehirde son durum nedir? 3 büyük şehirde "evet" ve "hayır" oranları netleşmeye başlarken; son dakika bilgiler CNN Türk haber sitesinde. Öte yandan merak edilen Diyarbakır, Bayburt, Trabzon, Rize'de sandıklar tamamen sona erdi mi? Geçersiz oy sayısı dikkat çekiyor: 855.379 Başbakan Binali Yıldırım'ın saat 21:00'deki açıklaması haber içeriğimizde yer alacaktır.
İstanbul Ankara ve İzmir'de referandum sonuçları en çok merak edilen iller başında yer alıyor. En çok merak edilen bu üç büyük şehirde son dakika bilgisi haber içeriğimizde yer almaktadır. Diğer illlerdeki sonuçlar CNN Türk haber sitesi içerisinde yer alırken, geçersiz oy sayısı oldukça dikkat çekiyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Malatya, Trabzon, Aksaray, Osmaniye, Kilis, Antalya, Diyarbakır'da son durum nedir?
İSTANBUL SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
ANKARA SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
İZMİR SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TÜRKİYE GENELİ SONUÇLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Siyasi partiler uzun zamandır 16 Nisan için hazırlıklarını yapıyor. Halk oylaması öncesinde TBMM'de yer alan partilerden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) referandumda 'Evet' vereceklerini açıklarken, muhalefet partileri Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise referandumda 'Hayır' oyu kullanacaklarını açıkladılar. Öte yandan 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde yüzde 10 olan seçim barajını geçemeyerek Meclis'in dışında kalan partiler de referandum öncesinde oylarının ne olacağını paylaştılar.
Türkiye 7. kez referanduma gidiyor
Türkiye Cumhuriyeti'nde vatandaşlar 7. kez referandum için sandık başına gidiyor. İlk referandum 1961 yılında yapıldı. Ardından 1982, 1987, 1988, 2007 ve 2010 yıllarında referandumlar yapıldı. Türkiye'de yapılan referandumlardan 'Hayır' oyunun yüksek çıktığı tek referandum 1988 yılında yapılan referandum oldu. Bu referandumda 1982 Anayasası'nın 127. maddesindeki yerel seçimlerin 1 yıl erkene alınıp alınmaması konusu oylamaya sunuldu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) iktidarı sürecinde Türkiye, iki defa referanduma gitti. İlk olarak 2007'de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi başta olmak üzere birtakım anayasa değişiklikleri halkoylamasına sunuldu. 2007 referandumunda 'Evet' verenlerin oranı %68,95 olurken, 'Hayır' oylarının oranı ise %31.05 oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Fırtına ile yeniden görüldü! Sahil kızıla boyandı
Begüm hemşirenin kahreden ölümü: Rahatsızlanınca 112'yi arayıp evin kapısını açık bırakmış!
İstanbul'un göbeğinde tehlike saçan duvar!
Reşit olmayan kızla otele girerken yakalandı: Yakınları polise saldırdı!
Kendisini bekleten taksiciye kızdı; lastikleri patlattı