hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... (İsrail'den Lübnan'a dijital saldırı!) Bakan Uraloğlu: Türkiye'de böyle bir risk yok

    Son dakika haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Uraloğlu "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklaması şu şekilde;

    İsrail'in Lübnan'a dijital saldırısıyla ilgili ya bomba koyma ya da lityum pilin ısıtılarak patlatılma olmuş olabilir. Cihazlara patlayıcı konulması ihtimali daha güçlü.  

    Türkiye'de neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını şu an net olarak söyleyebilirim.

    Dijital tarafta alınması gereken tedbirler çok var.

    Siber güvenlik alanında ciddi ilerlemeler kaydettik. Dünyada hiç bir ülke bir cihazın yüzde 100'ünü üretmiyor ama ana bileşenleri, yazılımı başta olmak üzere kendileri üretme gayreti içerisinde. Biz de bu gayretteyiz.

    Narin cinayeti soruşturması 

    META şirketi WhatsApp mesajlarını kaydetmediğini söylüyor. META başta olmak üzere tüm sosyal medya mecralarıyla görüşmeye devam ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kişisel veriler çalındı' iddiası 

    Böyle bir sızıntı yok, sızıntı riske de yok. 

    Instagram'a getirilen erişim engeli

    Platformlar Türkiye'nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiği zaman her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu ortaya koyduk.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow