hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video | İsrail-Hizbullah misillemesinde yeni aşama ne zaman?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hizbullah, İsrail'e Fuad Şükür suikastına misilleme olarak 300'den fazla füze fırlattı ve "ilk aşama tamamlandı" dedi. Peki misillemelerde yeni aşama ne zaman? Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail-Lübnan hattında tansiyon yüksek. Hizbullah saldırısına dair istihbarat alan İsrail, Lübnan’a yönelik “önleyici harekât” gerçekleştirdiğini açıkladı. Hizbullah ise İsrail’in askeri noktalarına gönderdiği 340 füzeyle “misillemenin birinci aşamasını tamamladıklarını” duyurdu. Peki, bölgede Hizbullah tarafından ikinci bir saldırı olur mu?

    Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ konuyla ilgili, “Füze attık diyor ama amacımıza erdik, intikam alınmıştır diyor. Uydudan birtakım görüntüler paylaştılar, hedeflerin yerlerini gösteren saldırı öncesi paylaştılar. Biz bunları dedi inceleyeceğiz, sonuçlarına bakacağız, kanaat getirirsek ikinci safhaya geçmeye gerek kalmayacak dedi. Kamu ile paylaşılan hedeflere ait görüntüleri Nasrallah inceleyecek, Hizbullah yetkileri ile birlikte orada eğer hasar saldırsa hasara bakıp kanaat getirirlerse amacına eğilmiştir diye. Bundan sonra saldırı gelmeyeceği söyleniyor, gelişmediği takdirde ikinci safha nedir diyorsun, ya baktılar istediler sonuç elde edilmemiş bu kez tekrar saldırılara yeniden başlayacağız demeye getirdi” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video | İsrail-Hizbullah misillemesinde yeni aşama ne zaman

    Nasrallah, kuzeydeki saldırılar nedeniyle bölgeden ayrılanlara seslendi, "evinize geri dönebilirsiniz" dedi. İsrail tehlikesi bitti mi?

    “Netanyahu da kuzeydekiler evinize döneceksiniz biz bunu sağlayacağız dedi ve şimdi o göç tekrar terse başlarsa nasıl yalan konuşması da sahada gerçek bir karşılık bulursa bu durumda artık Lübnan sınırdaki çatışmalar bitti mi diye bize sorgulatıyor ben bittiği kanaatinde değilim.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow