İsmet Sezgin vefat etti
Eski Meclis Başkanı ve bakanlardan İsmet Sezgin, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde vefat etti. Sezgin, 88 yaşındaydı.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) yoğun bakım servisinde yaklaşık bir aydır kalp yetmezliği tedavisi gören Sezgin, bu akşam saatlerinde septik şoka bağlı olarak çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
Adalet Bakanlığı 'işkence' iddialarını yalanladı
Kurmay Albay Muzaffer Gezer gözaltına alındı
Erdoğan, Sezgin'in kızı ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmet Sezgin'in kızı Seynan Levent ile telefonda görüştü.
Görüşmede, merhumun Türk siyasetinde "İsmet abi" olarak tanındığını vurgulayan Erdoğan'ın, ailenin acısını paylaştığını ifade ettiği belirtildi. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da metanet dilediği kaydedilen Erdoğan'ın, Türkiye'ye yaptığı katkılar nedeniyle Sezgin'in her zaman saygı ve sevgi ile anılacağına işaret ettiği öğrenildi.
Kılıçdaroğlu'ndan taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Demokrat Parti il yöneticiliğinden TBMM Başkanlığına uzanan siyasi yaşamında bakan, milletvekili ve parti genel başkanı olarak ülkesine hizmet eden İsmet Sezgin'e Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diledi.
Kimdir?
İsmet Sezgin, 1928'de Aydın'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, İzmir Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu'na girdi ve 1950 yılında mezun oldu.
Eğitiminin ardından Denizli'de Emlak Kredi Bankası şubesinde görev aldı. Politikayla ilgisi 1952 yılında başladı. Denizli'de Demokrat Parti (DP) İl İdare Kurulunda yer aldı. 1955 yılında Aydın'dan Belediye Başkanı seçildi, bu görevinden 27 Mayıs 1960 darbesinde tutuklanması nedeniyle ayrıldı.
Tutukluluk süresinin sonunda Aydın'da Adalet Partisinin (AP) teşkilatlanması kurdu, 1961 yılındaki genel seçimlerde Aydın milletvekili olarak parlamentoya girdi.
AP'den 12, 13, 14, 15 ve 16. dönemlerde milletvekili olarak TBMM'de yer alan Sezgin, böylece 1961 yılından 1980'e kadar olan süreçte aralıksız olarak AP'den Aydın milletvekili seçildi.
Gençlerbirliği Spor Kulübünün 1966-1967 yılları arasında başkanlık görevini yürüttü. 1968'de AP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.
Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde, 1969 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığının kurulmasıyla bu göreve getirilen ilk bakan unvanına sahip oldu.
1979'da Maliye Bakanlığı görevine getirildi, 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle bu görevini bırakmak zorunda kaldı.
Siyasi yasakların kalkmasından sonra 1987'de Doğru Yol Partisine (DYP) katılan Sezgin, 1991'de DYP'den yeniden Aydın Milletvekili seçildi. 20 Kasım 1991'de İçişleri Bakanlığı görevine geldi.
Demirel'in Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından 1993'te DYP kongresinde genel başkanlığa aday oldu, kongrenin ikinci turunda adaylıktan çekildiğini açıkladı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TEM'de hasarlı kazalar nedeniyle trafik durdu
Sarıyer'de 2 kişi denizde kayboldu: Arama çalışmaları sürüyor
Beylikdüzü'nde fabrika yangını: Saatler sonra kontrol altında! Binanın çökme riski var...
Milli Eğitim Bakanı Tekin, tüm illerden gelen öğretmenlerle Anıtkabir'i ziyaret etti
SON DAKİKA... Bir gecede beyaza büründük: Yurdun büyük bölümü kar yağışı altında!