hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsias Otel davasında yeni gelişme!

    KAYNAKCNN TÜRK

    6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da 72 kişiye mezar olan Grand İsias Otel davasında yeni bir gelişme oldu. Adıyaman Valiliği, İsias Otel davasında 4 kamu görevlisi için soruşturma izni verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilirkişi raporuna rağmen tüm eksiklikler sanıklarca reddedilmişti, 72 kişiye mezar olan İsias Otel davasında yeni bir gelişme yaşandı. Otelin ilk yapım aşaması ve ikinci ruhsat aşamasında imzaları bulunan belediye görevlilerine soruşturma açılmasına izin verildi.

    6 Şubat depremlerinde yıkılan yapılardan biri Adıyaman’daki İsias Otel oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden şehre giden sporcu kafilesinden 25'i çocuk, 35 kişi ile birlikte toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

    Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 11 sanıktan 5'i tutuklanırken, haklarında 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

    Davanın görülen son duruşmasında mahkeme heyeti, otelin fenni mesulü ve otel sahiplerinden birini adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi. İsias Otel soruşturması kapsamında Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, depremde yıkılan İsias Otel'le ilgili dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi'ndeki kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurul gerekçeli kararında, otel binasının yapısal kusurlarının ve donatı eksikliklerinin binanın yıkımına sebebiyet vermiş olabileceğini belirterek, denetim görevinin yerine getirilmediğine ve proje bilgileri ile ruhsat bilgilerinin uyuşmadığına yer verdi.

    Ayrıca otele ilişkin yapı ruhsatı verilirken binanın statik projelerinin değişen kullanım durumu da dikkate alınarak ilgili tarihte yürürlükte bulunan yönetmelik koşullarına göre tekrar değerlendirilmesi gerekirken bunun yapılmadığı da belirtildi.

    Bu bağlamda yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki ruhsat büro teknisyeni, ruhsat büro şefi, imar müdürü ve belediye başkan yardımcılarından hayatta olan 4 kişi hakkında soruşturma izni verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow