hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | İŞ İLANLARINA BAŞVURURKEN DİKKAT! Siber dolandırıcılar iş başında

    KAYNAKCNN TÜRK

    Dolandırıcılar bu sefer de üniversite öğrencilerini hedef alıyor. Sahte iş ilanları ile öğrencilerin kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılara karşı uzmanlar uyardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DOLANDIRICILAR BU KEZ DE İŞ İLANLARINA SIZDI

    Bilişim Uzmanı Emre Özcan, ''Öğrenciler hiç farkında olmadan adına açılan banka hesaplarıyla karşılaşabiliyorlar. İban dediğimiz banka hesabı açılıyor ve bu ibanlar kiralanıyor.'' dedi.

    Dolandırıcıların yeni hedefi İş arayanlar oldu. Verilen sahte ilanlarla vatandaşı tuzağa düşürmeye çalışıyorlar.

    Emre Özcan, ''Öğrencilerin sıklıkla kullandığı sosyal medya platformları, forum siteleri ve Google'da özellikle arama platformuna yönelik reklam verenlerde iş ilanı yazdığında karşınıza çıkan siteler sanıldığı kadar masum olmayabiliyor.'' ifadelerini kullandı.

    İŞ İLAN FORMU DOLDURURKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

    Üniversitelerin başlangıç döneminde bu sene de siber dolandırıcılar gençleri hedef aldı. Burs vaatleri, indirimli lüks ürünler ve sahte iş ilanları ile öğrencilerin kimlik bilgilerini ele geçiren dolandırıcılara karşı uzmanlar uyarıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Özcan, ''Yarı zamanlı iş imkanı, yüksek gelir vaadi belirten SMS alındığında, kendine de buna yönelik mail geldiğinde, sosyal medya platformlarından karşılarına çıktığında bunları iki kez düşünmeleri gerekiyor. Siber dolandırıcılar bu sahte iş ilanları üzerinden öğrencilere belli vaatlerde bulunup, iş ilanı doldururken kişisel bilgilerini alıp bunları siber suçlarda kullanabliyorlar. dedi.

    Dolandırıcılar verilen ıbanları kiralıyor. Yasa dışı işlerde bu ibanları kullanıyorlar. Peki nelere dikkat edilmeli?

    Bilişim Uzmanı Emre Özcan, ''Hiçbir yer sizden bir kilşisel bilgi doğrulamanızı ya da karşılığında kredi kartı bilgilerinizi istemez. Ya da ön ödeme istiyorsa bu yer sizden, kesinlikle uzak durmanızı ve dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow