'İMÇ yıkılacak' iddiası tedirgin etti

İstanbul Manifaturacılar Çarşısı'nın (İMÇ) yıkılıp yerine konut yapılacağı söylentileri esnafı tedirgin ediyor. Çalışanı ve müşterisi ile bir ilçe nüfusuna sahip çarşının geleceğinin ne olacağı sorusuna cevap aranıyor.
Her ne kadar Manifaturacılar Çarşısı olarak bilinse de asıl ününü bu koridorlardan geçen sanatçılarla yakaladı.
Arabesk müzik burada doğdu. Şimdi İstanbul'daki pek çok yapı gibi çarşının da akıbeti bilinmiyor.
İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, 6 blok ve binden fazla dükkandan oluşuyor. Bu yıl 40'ıncı açılış yılını kutlayan İMÇ, perdecisi, plakçısı ile yarım asırdır tarihi yarımadada yer alıyor. Bugün çarşının yıkılması gündemde. Esnaf ise buna tarihi gerekçelerle karşı çıkıyor.
İMÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Lütfi Batu, "Mütevazı bir çarşıdır. Yerlere sürünerek yapılmıştır. Tamamen Süleymaniye'yi korumak için yapılmıştır. Onun için çarşıyı dışarıdan yok görebilirler. Ama içine girdikleri zaman çok muazzam bir eserle karşılacaklar" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı, tarihi yarımada koruma amaçlı nazım planında İMÇ'nin bulunduğu bölge konut alanı olarak gözüküyor.
İMÇ Yönetim Kurulu plana itiraz etti, itiraz haklı bulundu. Son aşamada Danıştay 6'ncı Dairesi, İMÇ'yi bir de bilirkişi heyetinin incelemesini istedi. Esnaf gelişmeleri tepki ile izliyor.
Batu, "Türkiye'de konfeksiyon sektörünü destekleyen bir genel topluluk olarak bize verilen ödül buysa yıkın. Buraya 50 adet Osmanlı villası yapılacak diye bu kadar insanın mağdur edilmesi yanlış bir şey. O yüzden büyükşehirin aldığı karara tepki duyuyoruz" diye konuştu.
Belediye yalanladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise çarşının yıkılıp yerine konut yapılacağı iddialarının tamamen söylenti olduğunu belirtti.
Yani ortada ne çarşının yıkılması için bir proje ne de dükkanların boşaltılması için tebligat var. Belediye, Süleymaniye için yenileme projesi hazırlıyor, ancak proje çarşının bulunduğu alanın dışında kalıyor.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, çarşıya ilişkin bir plan yapılacağı zaman bunun esnaf ile birlikte kararlaştırılacağını söylüyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz
EN GÜZEL RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 25 Nisan Cuma Mesajları!
KÜTAHYA FAY HATTI HARİTASI AFAD: Kütahya fay hatları nereden geçiyor, hangi ilçelerden? Kütahya'da deprem riski var mı?