İlber Ortaylı'dan Osmangazi Köprüsü eleştirisi

Ünlü Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Osmangazi Köprüsü'nü köşesine taşıdı. Köprü açılışını eleştiren Ortaylı, "Köprü açılışında konfeti patlatmak çok ayıp" dedi.
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet gazetesindeki köşesinde Osman Gazi Köprüsü'nün açılışına dair eleştirilerde bulundu.
Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın hemen ardından yapılan ve devletin zirvesinin katıldığı konfetili açılış için sert eleştiriler yönelten Ortaylı, "Köprü açılışında konfeti patlatmak ve oynamak çok ayıp, ciddi olalım" ifadelerini kullandı.
"Yol kenarında çöp yığınından geçilmiyor"
"Kırk günlük yas süresi bitmedi, ananemiz kırk günü icap ettirir" diyen Ortaylı, "Köprüden geçerken ‘selfie’ çekmek ne demek onu da anlamak mümkün değil. Bursa’ya kadar tıkanıklık bayramda bile devam etti. Böyle zamanlarda feribot kullanılması tavsiye edilir. Bu arada üzülerek belirtmek zorundayım ki arabaların sayısı ve kalitesi artıyor ama yol kenarında da çöp yığınından geçilmiyor" diye yazdı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
6,2'lik depreme hamamda yakalandı! Peştamalla sokağa fırladı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
İletişim Başkanlığı'ndan "deprem anında yapılmayacaklar" paylaşımı
Son Dakika Deprem Haberleri... İstanbullular Sokaklara Döküldü!
Son Dakika Deprem... İstanbul açıklarındaki depremde, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Uşak da sallandı