hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hüseyin Üzmez'e tahliye yok!

    Hüseyin Üzmeze tahliye yok
    expand

    Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından usulden bozulan 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına devam edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın tahliyesini istediği Üzmez için mahkeme tutukluluğunun devamına karar verdi.

    Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, 26 Nisan 2008 tarihinde B.Ç.'ye, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Hüseyin Üzmez'in, Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin verilen kararı usulden bozması sonucu tekrar yargılanmasına Bursa'da devam edildi.

    Bugün saat 09.30'da İstanbul Metris R Tipi Cezaevi'nden Bursa Adliyesi'ne getirilen Hüseyin Üzmez, hakim karşısına çıktı.

    Daha önce yapılan duruşmada, olay tarihinde ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için geçtiğimiz 13 Ocak günü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde muayene olan Hüseyin Üzmez, bu duruşmasında da verdiği anlamsız ifadelerle dikkat çekti.

    Üzmez, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde bir profesör ve bin adamının kendisini muayene ettiğini, bunların hepsinin kendisine suçsuz olduğunu söylediğini öne sürerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kendi suçunu da kapsayan özel bir af çıkarttığını söyledi.

    Üzmez, mahkeme heyetine, bu kararın kendilerine ulaşıp ulaşmadığını sordu.

    Üzmez'in savunmasını üstlenen avukatların müvekkillerinin tahliyesini istediği 10 dakika süren duruşmaya 5 dakika ara verildi. Tahliye talebini değerlendiren mahkeme başkanı ve iki hakimden oluşan heyet, oy çokluğu ile Üzmez'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

    Mahkeme, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gönderilecek raporun beklenmesi için Mart ayına erteledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow