hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hurşit Tolon cezaevinden mesaj verdi

    Hurşit Tolon cezaevinden mesaj verdi
    expand

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u cezaevinde ziyaret eden CHP milletvekili Hikmet Erenkaya, emekli paşanın "Devletimi zora sokacak hiçbir eylemde bulunmadım" dediğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile birlikte Kocaeli'deki Kandıra F Tipi Cezaevi'ne nakledilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dan ziyaretçi kanalıyla mesaj var.
     
    Tolon'u cezaevinde ilk ziyaret eden kişi olan CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya'nın belirttiğine göre; Hurşit Tolon, "Devletimi zora sokacak hiçbir eylemin içinde bulunmadım. Onun için son derece rahatım. Savunduğum fikirler belli. Ulus devlet, ulusalcı bir yapıyı sonuna kadar savunacağım" dedi.
     
    Erenkaya, emekli Orgeneral Tolon'un, 17 Ağustos Marmara depreminde Kocaeli halkı için yaptığı çalışmaların herkes tarafından iyi bilindiğini ifade etti.
     
    Erenkaya, "Tolon Paşa'nın yaptığı çalışmaları Kocaeli halkı olarak biliyoruz. Kendisi, (Ben dostlarımın, ailemin ve milletimin yüzünü kızartacak, onları küçük düşürecek hiçbir davranışta ve açıklamada bulunmadım. Ben Cumhuriyet'e bağlı bir komutan olarak Atatürk ilkelerini savundum. Bundan sonra da savunmaya devam edeceğim) dedi.

    Devam eden soruşturma
     
    Ergenekon soruşturmasına ilişkin son operasyonda gözaltına alınan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ile emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın tutuklanmıştı.

    Son operasyonun ardından adliyeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Halka ve Olaylara Tercüman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi, İP Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç, Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yazar Erol Mütercimler ile Türkiye Gençlik Birliği'nin önceki Genel Başkanı Adnan Türkkan'ın da bulunduğu 11 kişi ise savcılık ya da mahkemeden serbest bırakılmıştı.

    Soruşturması süren şüphelilere ilişkin ek iddianame düzenlenebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow