HÜDA- PAR'dan 'yeni devlet' açıklaması
Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, son günlerde tartışma konusu olan 'Yeni Devlet' ve 'Müftülüklere nikah kıyma yetkisi' verilmesi konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Devlet yapısında mutlak surette bir paradigma değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Şimdiye kadar devlet hep merkeze alınmıştır, kutsanmıştır. Aslolan devlettir. Ülke devletin toprağı, millet de devletin tebaası olarak muamele görmüştür. Ama bize göre aslolan millettir. Millet merkezde olmalıdır. Ülke milletin vatanıdır. Devlette o vatan üzerinde milletin kurmuş olduğu bir organizasyondur"dedi.
Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, çeşitli temaslara bulunmak üzere Van'a geldi. Kentteki basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Genel Başkan Yapıcıoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
Müftülüklere nikah kıyma yetkisinin verilmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, birilerinin ısrarla meseleyi çarpıtmaya çalıştığını söyledi. Yapıcıoğlu, "Müftülüklere nikah kıyma yetkisine karşı çıkanlar aynı zamanda zinanın suç olmaktan çıkarılmasını da ısrarla savunan kişiler. En azından önemli bir kısmı böyle. Biz öyle inanıyoruz ki, bu yetkiye karşı çıkanlar aslında nikah müessesinin kendisine karşı çıkıyorlar. Çünkü bu insanların bugüne kadar nikahsız birlikteliklere karşı çıktıklarına şahit olmadık, hatta nikahsız birlikteliklerin suç sayılması ve yasaklanması yönünde bir adım atılıyor olması bu kesimi çok ciddi bir şekilde rahatsız edecektir"dedi.
HÜDA-PAR’dan Adalet Yürüyüşü yorumu
Ak Partili Ayhan Oğan'ın 'Yeni Devlet' söylemi üzerine başlayan tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini de söyleyen Genel Başkan Zekeriya Yapcıoğlu, Devlet yapısında paradgima değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Yapıcıoğlu,şöyle konuştu:
HÜDA PAR'dan referandum yorumu
"Yeni bir devlet kuruluyor mu? Kurulmasına ihtiyaç var mı? Bu yeni devlet kurulurken mevcut devlet yıkılıp, onun yerine mi bir devlet kurulacak? Bu tartışmaları bir kenara bırakmamız lazım. Mutlak surette bir paradigma değişikliğine ihtiyaç vardır. Şimdiye kadar devlet hep merkeze alınmıştır, kutsanmıştır. Aslolan devlettir. Ülke devletin toprağı, millet de devletin tebaası olarak muamele görmüştür. Ama aslolan millettir bize göre millet merkezde olmalıdır. Ülke milletin vatanıdır. Devlette o vatan üzerinde milletin kurmuş olduğu bir organizasyondur. Olması gereken budur. Bu yönde bir paradigma değişikliğine mutlak surette ihtiyaç vardır. Şimdiye kadarki devlet hafızası daha önceki devlet paradigmasına uygun olarak milleti sınıflara ayıran, parçalara bölen, milletin önemli bir kısmını da düşman kategorisinde konumlandıran ve bunlara karşı tedbir alınması gerektiğini düşünen bir paranoya ile hareket eden siyasi bir yapıdan bahsediyoruz, eski devletten bahsederken. Bu hal böyle devam edemez."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA! Kara Duman Gökyüzünü Kapladı: Üsküdar'da işçilerin kaldığı konteynerlerde yangın
Son Dakika! Haberi Alan Babası Kalp Krizi Geçirmişti: Bolu'daki Yangında Ölen Dilara Defnedildi
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI NEDENİ: Bolu Grand Kartal Otel yangını neden çıktı?
BOLU'DA YANAN OTEL HANGİSİ? Grand Kartal Otel kimin, ne zaman yapıldı? Mazhar Murtezaoğlu ile ilgili bilgiler...
Cam silmeye çıktığı 13’üncü kattaki pencereden düşüp, öldü