HSYK 17-25 Aralık savcıları hakkında karar verdi

17-25 Aralık savcılarının meslekten ihracı kesinleşti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2. Dairesi'nin verdiği ihraç kararlarına savcıların yaptığı itiraz HSYK Genel Kurulu tarafından reddedildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Cumhuriyet savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muharrem Akkaş, Mehmet Yüzgeç ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında HSYK 2. Dairesi daha önce, "mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikteki davranışları nedeniyle" meslekten ihraç kararı vermişti.
İhraç kararlarına yapılan itirazları görüşen HSYK Genel Kurulu oy çokluğuyla itirazları reddetti.
HSYK Genel Kurulu'nun kararı itiraz yoluyla idari yargıya, yani Danıştay'a taşınabilecek.
Danıştay da ihraç kararını uygun görürse bu kez de Anayasa Mahkemesi ve AİHM yolu açılacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TMSF, Dilan ve Engin Polat’a Ait Lüks Araçları Açık İhaleyle Satışa Sunuyor
SON DAKİKA: Pendik’te bir binanın balkonu çöktü!
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Yarın metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?