hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'da kontrollü yıkımda faciadan dönüldü | VİDEO HABER

    KAYNAKİHA

    6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay'da mahkeme süreci sona eren binaların yıkım çalışmaları sürerken, kentte bulunan 6 katlı bir apartmanın yıkımı sırasında faciadan dönüldü. 6 katlı apartman, İş-Kur binasının üzerine devrildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay'da mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor. İskenderun ilçesi şehir merkezi Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 6 katlı apartman da iş makinesiyle kontrollü olarak yıkılmak istendi. Kontrollü olarak yıkılmak istenen bina yıkım esnasında yan tarafta bulunan İş-Kur binasının bahçesine devrildi. Bahçe zarar görürken yıkıma mesaide yakalanan İŞKUR personelleri ve çevredeki vatandaşlar panik yaşadı. İş-Kur bahçesine devrilen molozlar iş makineleriyle temizlendi.

    Hatayda kontrollü yıkımda faciadan dönüldü | VİDEO HABER

    "İŞ-KUR'UN ÇALIŞANLARI PANİK HALİNDE KAÇIŞTI"

    Olayı anlatan 50 yaşındaki Muhterem Yıkar, "Yıkımı duyduk, biz de bizim eve zarar gelmesin diye şu anda yıkımı seyrediyoruz. İnşallah bizim eve de bir zarar gelmez diye dua ediyoruz. İş-Kur'da böyle bir şey oldu yani beklenmiyordu bu kadar zarar böyle bir hasar vereceği. Bir talihsizlik oldu, bayağı bir zarar verdi mermerlerine varıncaya kadar ve duvarı yıkıldı. Yıkıldığı zaman İş-Kur'un çalışanları bayağı bir panik halinde kaçıştılar. Yani onlar da beklemiyorlardı böyle hızlı olacağını ve İş-Kur'a bu kadar zarar vereceğini" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatayda kontrollü yıkımda faciadan dönüldü | VİDEO HABER

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow