Gürsel Tekin: Seçimde güç birliği yapalım

DİSK işçileriyle sohbet eden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Bu ülkede 2 milyon köleleştirilmiş insan var. Sizin gibi örgütlü insanlara da tahammül edilmediği için bunlar sürekli bertaraf ediliyor. Bütün bunları aşmanın bir tek yolu var. 2015 yılındaki seçimde bir güç birliği yapalım" dedi.
İstanbul Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'CHP Yurtdışı Birlikleri Toplantısı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt vermedi.
Aynı toplantıya katılan ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan önce salondan çıkan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kapıda bekleyen grevdeki DİSK işçileriyle sohbet etti.
İşçilerin destek çağrılarına yanıt veren Tekin, "Bu ülkede 2 milyon köleleştirilmiş insan var. Sizin gibi örgütlü insanlara da tahammül edilmediği için bunlar sürekli bertaraf ediliyor. Bütün bunları aşmanın bir tek yolu var. 2015 yılındaki seçimde bir güç birliği yapalım" dedi.
Ceberrut uygulamalardan şikayet edenlerin iktidara oy vermesi halinde ellerinin bağlanacağını söyleyen Tekin, "Herkes bir Yunanistan örneğini gösteriyor. 11 nüfuslu bir Yunanistan'da 4 milyon örgütlü insan var. Maalesef 76 milyon nüfuslu Türkiye'de 500 bin insan var. O 500 bine baktığın zaman da sizin muaf tutarak söylüyorum. Geri kalan 'dik dur, soy bizi diyen' sendikalar. Bu sendikalarla bu mücadele elbette olmaz" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?