Gezi sanıklarına hapis cezası

Antalya'daki Gezi eylemlerine katıldıkları iddiasıyla yargılanan 175 sanıktan 27'si ise 8 ay 10 gün hapis cezasına çarptıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sanıklardan 148'i ise beraat etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Antalya 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın karar duşumasına tutuksuz yargılanan sanıklardan 5'i ve avukatlar katıldı.
Mahkeme, "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe katılmak, izinsiz gösterilere katılmak, emniyet görevlilerine direnmek ve kamu malına zarar vermek" ile yargılanan 175 sanıktan 148'inin suçsuz olduğuna hükmetti.
Sanıklardan 27'sini 8 ay 10 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Dava, Gezi Parkı eylemleri kapsamında 30 Mayıs-1 Haziran 2013 ve sonraki günlerde Antalya genelinde yaşanan olaylar üzerine açılmıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Eski eşini yakarak katletmişti, duruşma öncesi hayatını kaybetti
Mart ayı yağışı, 35 yılın en düşük seviyesinde
"Türk polisinden kaçılmaz" demişti: Son 1 yılda 3'üncü kez yakalandı!
Kapadokya'nın Peribacaları Arasında Klasik Araçlarla Yarış Keyfi