Genelkurmay'daki operasyon tamamlandı

Genelkurmay Başkanlığı'nda darbe girişiminde bulunan askerlere yönelik gözaltı operasyonunun tamamlandığı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin karargahta detaylı arama yapacağı bildirildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli üç cumhuriyet savcısı, zanlıları teslim almak için Genelkurmay Başkanlığı nizamiyesine geldi.
Çevik kuvvet ekiplerince geniş güvenlik önlemlerinin alındığı karargahtan emniyete bağlı özel harekatçılar tarafından teslim alındı. Darbeci askerlerin bir bölümü otobüslere bindirilirken, gözaltına alınanlar arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 13 rütbeli askerin de bulunduğu öğrenildi.
Rütbesi söküldü, böyle gözaltına alındı
7 askeri kargo uçağına operasyon... 39 asker gözaltında
3 otobüsle götürüldüler
Olası gözaltılar için otobüsler Genelkurmay karargahı önünde bekletilirken bir grup asker daha emniyete bağlı özel harekatçılar tarafından teslim alındı. Kıyafetleri olmadan otobüslere bindirilip Başkent Spor Salonuna götürülen zanlılar, Genelkurmay Başkanlığından çıkartılırken, çevik kuvvet ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.
Karargah yakınında bekleyen vatandaşlardan bazıları, otobüslerin geçişleri sırasında tepki gösterdi. Üç EGO otobüsüne bindirilen sanıkların üzerlerinde kıyafet olmadığı ve ellerinin kelepçeli olduğu görüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
23 NİSAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? Yarın metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro bedava mı?
Son Dakika! PKK Tasfiye Sürecinde: 'Terörsüz Türkiye'ye Bir Adım Daha Yaklaşıldı
Son Dakika... Elif Kırav'ı 53 Bıçak Darbesiyle Öldüren Sevil Akdağ: “Kendimi Savundum, Bıçakladığımı Hatırlamıyorum”
Gelen Sesler Panik Yarattı: Güngören'de 6 Katlı Binaya Tahliye!
Yenidoğan çetesi 4. kez hakim karşısında: Fırat Sarı ne derse ben onu yapardım