hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gece kulübü faciasında ilk duruşma

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Beşiktaş’ta gece kulübünde kaçak tadilat sırasında çıkan yangın 29 işçiye mezar oldu. Faciaya ilişkin 9 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Peki sanıklar ihmaller zincirine karşı kendilerini nasıl savundu? İlk duruşmada neler yaşandı? Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Yasin Kamaloğlu’nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarih 1 Nisan. Yer Beşiktaş. Binlerce kişi kapasiteli gece kulübünde kaçak tadilat facia ile sonuçlandı. 29 işçi alevlerin ve dumanların arasında can verdi.

    Gece kulübü faciasına ilişkin davanın ilk duruşması Marmara Cezaevi Duruşma Salonu’nda görüldü. 2’si tutuksuz 7’si tutuklu 9 sanık ilk kez savunma yaptı.

    Gece kulübü faciasında ilk duruşma

    Sanıklardan biri savunmasında, yaşanan olay takdir-i ilahidir, suçum yok, masumum. Biz locaların sadece metal kısımlarını yapacaktık, aslında bizim işimiz de bitmişti ama yangın olmasaydı böyle bir şey yaşanmayacaktı dedi.

    Mahkeme başkanı sanıklardan birine tadilatın kaçak olduğunu biliyor muydunuz?” dedi. Tutuklu sanık o soruya “Bilmiyorduk. Normalde sorardık ama bu kez sormadık” diye yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gece kulübü faciasında ilk duruşma

    Tutuklu sanıklar, “neden işçiler çıkış kapısını bulamadı” sorularına da yanıt verdi. Sanıklar mekanda 2 çıkış kapısının olduğunu birinin ise yangın sırasında kilitli olduğunu söyledi.

    Duruşma salonunda zaman zaman tansiyon yükseldi. Hayatını kaybeden işçilerin yakını ile sanık avukatları arasında tartışma çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow