hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Ankara'da başlayan yangın Bolu'ya sıçradı! İşte gelişmeler

    Son dakika: Ankarada başlayan yangın Boluya sıçradı İşte gelişmeler
    expand
    KAYNAKA.A-DHA

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangın Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçradı. Ankara Valisi Vasip Şahin yangınla ilgili olarak açıklamasında 'Yangın ilk belirlemelere göre insan kaynaklı. Gerekli incelemeler yapılıyor.' derken, Bolu Valisi Erkan Kılıç ise '65 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edildi.' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yangın, sabah saatlerinde Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde meydana geldi. Kısa sürede büyüyen yangın, Bolu'nun Gerede ilçesine sıçradı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahaleyi sürdürürken, yangında hasar gören alanlar dron ile görüntülendi. Görüntülerde yanan alanlar ve ormanlık alandan yükselen dumanlar yer aldı.

    YANGINDA 13 SAAT GERİDE KALDI

    Bolu'nun Gerede ilçesinde, söndürme çalışmalarında 13 saati geride bırakan ekipler, orman yangınını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ediyor.

    Gerede'de rüzgarın da etkisiyle zaman zaman parlayan alevlerin ilerlemesini engellemek için bölgede mücadele sürüyor. Yangının kontrol altına alınması adına karadan müdahalenin devam ettiği Gerede'ye çevre illerden çok sayıda ekip sevk edildi.

    123 VATANDAŞIMIZ TAHLİYE EDİLDİ

    Bolu Valisi Erkan Kılıç: 2 köyde 123 vatandaşımız tahliye edildi. Can kaybımız yok. Demirler köyü yaylasında sıkıntı var, orada OGM yol açmaya çalışıyor. Yol açtıktan sonra yangın söndürme araçlarıyla müdahale edilecek. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok.

    AFAD: ÇEVRE İLLERDEN EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

    AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 12.28 sıralarında Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını meydana gelmiştir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren başlamış olup; müdahale çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam etmektedir. Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır. Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    DEMİRLER KÖYÜNDE 36 HANE TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bolu'nun Gerede ilçesindeki orman yangını nedeniyle Demirler köyünde bulunan 36 hanenin tedbir amaçlı tahliye edildiğini bildirdi.

    AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 12.28 sıralarında Demirler köyü mevkisinde çıkan orman yangınını söndürmek için ilgili tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren çalışmalara başladığı belirtildi.

    Çalışmaların havadan ve karadan aralıksız devam ettiği aktarılan açıklamada, "Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır. Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

    'BİRDEN KIVILCIM GELDİ, ÇOK KORKTUM'

    Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. İlk belirlemelere göre yangının insan kaynaklı olduğu tespit edildi. Bolu'nun Gerede ilçesine de sıçrayan orman yangının tanığı Minire Çakır, yaptığı açıklamada, "Abdest aldım, namaz kılacaktım. Birden kıvılcım geldi, dumanlar birden oldu. Çok korktum. Rabbime dua ediyorum. İnsanlarımızı affetsin, tüm insanlarımızı korusun diyoruz" ifadesini kullandı.

    Yangının ilk çıktığı nokta olan Kızılcahamam'da yangın kontrol altına alınırken, Bolu tarafındaki devam eden yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

    TSK 7 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

    MSB'den yapılan açıklamada, "Afyon, İzmir ve Ankara’da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına destek olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait;

    ▪️ 3 helikopter ile Afyon’un Sandıklı ilçesinde,

    ▪️ 2 helikopter ile İzmir’in Menderes ilçesinde,

    ▪️ 2 helikopter ile Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde olmak üzere toplam 7 helikopter görevlendirildi." denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    'BOLU’DA 65 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ'

    Bolu Valisi Erkan Kılıç ise "Demirler köyünde yaşayan 65 kişi tahliye edilerek güvenli bölgeye alındı. Yangına hızlı müdahale edildi. Yangının, Demirler köyündeki evlere sıçramasını, birkaç metre kala AFAD ve itfaiye ekipleri önledi. Akabinde hemen güvenlik görevlileri ile birlikte o bölgedeki vatandaşları uzaklaştırdık. Şu anda bulunduğumuz alan, otluk bir alan ancak Gerede kısmı ağaçlık bir alan. Müdahale için civar illerden takviye istendi. Devletin bütün kurum ve kuruluşları burada. Bu yangını söndürmek için herkes var gücü ile çalışıyor" dedi.

    VALİ ŞAHİN: 'İNSAN KAYNAKLI ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

    Ankara Valisi Vasip Şahin ile Bolu Valisi Erhan Kılıç, Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde başlayıp, Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçrayan orman yangını ile ilgili bölgede incelemelerde bulundu.

    Ankara Valisi Şahin, alevlerin rüzgarın da etkisiyle yayıldığını belirterek, "Ekipler kuvvetli bir şekilde burada. 6 helikopter, iş makineleri ile yangına hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. İnşallah kısa zamanda yangının önüne geçilir. Buradaki yangın daha çok mera ve ot yangını şeklinde. Arazi daha çok meşeden oluşuyor. Meşe de yangına dayanıklı bir ağaç türü. Dolayısıyla ağaç yangınımız çok fazla olmadı. Fakat otlardan ve rüzgardan dolayı yayılan bir yangın söz konusu. Helikopterlerimizle havadan, itfaiye ve iş makineleri ile karadan olmak üzere yangını söndürülme çalışmaları devam ediyor. Yangının neden çıktığına dair net olarak bir şey söylemek mümkün değil. Ancak insan kaynaklı çıktığını düşünüyoruz. Bunların tespiti yapılacak" diye konuştu.

    YANGIN BOLU'YA SIÇRADI

    Yangının Gerede'ye sıçraması üzerine Bolu Valiliğinden açıklama yapıldı.

    Açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    ALEVLER KÖYE YAKLAŞTI

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde başlayan orman yangını, Bolu'nun Geredi ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçradı. Alevlerin köye yaklaşması nedeniyle Demirler köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Ayrıca, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için iş makineleriyle evlerin etrafına toprak set çekildi. Öte yandan jandarma ekipleri, çevre köylerde de vatandaşlara uyarıda bulundu.Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

    ANKARA'DA ORMAN YANGINI

    Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı.Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi.Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow