FETÖ'den mağdur olanlar için başvurular başladı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri okul öğrencilerinin velileri ile ihraç olan bir grup memur, mağdur oldukları gerekçesiyle İstanbul Valiliği’ne dilekçelerini verdiler.
İstanbul Valiliği önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Oğlunun 63 gündür tutuklu olduğunu, kendisinin Kürt olduğunu belirten Hasan Aksoy, " Oğlumu 14 yaşında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şanlı ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kaydettirdim. Oğlum Hava Harp Okulu’ndaydı. Suçsuz masum çocuğumu öyle bir hengamenin içine attılar ve kimse sahip çıkmadı. Şu an çocuğum Silivri Cezaevi’nde yatıyor. Biz valiliğe mağduriyetimizi dile getirmek için geldik" dedi.
1 milyon çocuk bugün işbaşında
"Ne yapacağımızı şaşırdık"
Oğlunun askeri okuldayken tutuklandığını belirten Üzeyir Tayyip Şur da, "Kriz masasına dilekçe vermek için geldik. Ancak kriz masası oluşturmamışlar. Ancak dilekçelerimizi aldılar. Çok mağduruz. Ne yapacağımızı şaşırdık" şeklinde konuştu. İsmini vermek istemeyen bir kadın da, "Kurunun yanında yaş da yanıyor. Bizim çocuklarımız suçsuz. Halktan dayak yemişler yine de ateş etmemişler" dedi.
Açığa alınan öğretmenlerden Birol Dilaveroğlu ise, "Sayı numarası verilmiş bir tebliğ ile açığa alındım. 10 gün içerisinde komisyon kurulacağı söylendi. Komisyonda derdimizi anlatacağımızı düşünmüştük. Bir anda ihraç edildik. Belgelerle hakkımı aramaya çalışacağım" diye konuştu.
"Sabaha kadar mücadele vermiştik"
Darbe gecesi köprüye giderek nöbet tuttuğunu ileri süren İsrafil Tay da "Ben Devlet Demir Yolları’nda memurum. 14 Ağustos’ta önce açığa alındım. Suçsuz olduğumu ispatlamayı düşünürken, 1 Eylül kararnamesiyle ihraç edildim. Benim FETÖ ile hiçbir bağlantım yoktur. 2 oğlumla birlikte köprüye yürüdük ve burada sabaha kadar mücadele verdik. İş döndü, biz hain olduk" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karaköy’de ayakkabı deposunda korkutan yangın
Fenomen arkadaşını bıçaklayarak öldürmüştü! Emniyette ve savcılıkta sustu hakimlikte konuştu
Zeytinburnu'nda eşini silahla vurdu, intihar etti
AFAD DEPREM HARİTASI YENİ: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
EMLAK KONUT KAMPANYASI SON BAŞVURU TARİHİ: Emlak Konut Kampanyası hangi projelerde geçerli?