hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    FETÖ'den 15 Temmuz darbe itirafı: ''Kurumlar el değiştirecek''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fetullahçı Terör Örgütü liderinin Pensilvanya'daki çiftlikten kaçırıldığını iddia eden yeğeni yeni itiraflarda bulundu. Yeğeni, FETÖ liderinin darbeyi önceden kendisine anlattığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''DARBEYİ KULAĞIMA FISILDADI'' İDDİASI

    FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kaçırıldığını iddia eden yeğeni Ebuseleme Gülen, yeni bir iddiada bulundu. Bu kez, elebaşı Gülen'in darbeyi kulağına fısıldadığını söyledi.

    Ebuseleme Gülen'in iddiasına göre, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi, terör örgütü elebaşı Gülen, yeğenine kalkışmayı anlattı. "Fetullah Gülen kulağımın dibine geldi. Dudağı kulağıma dokunuyordu. 'Arkadaşlar bir şey düşünmüş. Yakında Türkiye'de bütün kurumlar el değiştirecek." ifadelerini kullandı.

    ''BUNU YAPANLARIN BİZİM ARKADAŞLAR OLDUĞUNU BELLİ ETMEYİN''

    Yeğeninden kendisinin yaptığını belli etmemesini istedi. Ebuseleme Gülen'in iddiasına göre, Gülen "Siz de çok önemli kurumlara geleceksiniz. Sakın bu olduğunda bunu yapanların bizim arkadaşlar olduğunu belli etmeyin. Bulunduğunuz konumlarda mütevazı olun, renk vermeyin. Müsaade sizin'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SAKIN OYUNU YAPMA"

    Ebuseleme Gülen'in iddiasına göre, Adil Öksüz ondan bir oyun kurmasını istedi. "17 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan'ı, hırsız-katil gösteren böyle bir oyun yapmamı istediler." ifadelerini kullandı. Ancak 2016'daki 15 Temmuz darbe girişimi öncesi elebaşı Fetullah Gülen Ebuseleme Gülen'e "Sakın oyunu yapma" dedi.

    Ebuseleme Gülen, terör örgütü elebaşı Gülen'in çok hasta olduğunu ve kandırıldığını, Cevdet Türkyolu tarafından yönetildiğini iddia etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow